Η απόπειρα δολοφονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια & οι βαριές ποινές της “Μαφίας” του κασκαντέρ τού Τσακ Νόρις!

0

basilis-barelas-o-proswpikos-kaskanter-tou-tsak-norisΠαρά τις απροκάλυπτες απειλές και τους προπηλακισμούς βασικών μαρτύρων κατηγορίας, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης την περασμένη εβδομάδα στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας, το δικαστήριο επέβαλε μεγάλες ποινές στους πρωταγωνιστές της μαφίας της Μεσσηνίας.

Στον αρχηγό της, τον «Μπιλ τον Καναδό», τον 53χρονο Βασίλη Βαρελά επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων, στον 32χρονο «υπαρχηγό-εισπράκτορα» ποινή κάθειρξης 14 χρόνων και 6 μηνών φυλάκιση, στον 49χρονο «ντίλερ ναρκωτικών» του κυκλώματος κάθειρξη 14 χρόνων.

Σε έναν 36χρονο επεβλήθει ποινή 10 χρόνων με αναστολή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία στο Α.Τ. διαμονής του και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Στον 28χρονο, γιο του φύλακα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, κατηγορούμενου για την μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ, τον Οκτώβριο του 2004, επεβλήθει ποινή κάθειρξης 7χρόνων και 12 μηνών φυλάκιση με αναστολή, και σε έναν 24χρονο κάθειρξη 5 χρόνων με αναστολή.

Στον 33χρονο Halili Juliand, γνωστό ως «Τζουλιάνο ή Νίκος», που είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων και 6 μήνες φυλάκισης.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας του 35χρονου Φελίμ Μεζάι από την Αλβανία και του μόλις… 2,5 χρονών γιου του Κέρι, στις 29 Νοεμβρίου 2011 κοντά στο φράγμα του Πάμισου ποταμού στη Μεσσηνία, μετά από εντολή του Βασίλη Βαρελά.

Στον ίδιο Αλβανό εκτελεστή αποδόθηκε η απόπειρα δολοφονίας που εξελίχθηκε στις 6 Μαρτίου 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με στόχο τον πρώην σύζυγο της μνηστής του «αρχηγού», με αφορμή την κηδεμονία της ανήλικης κόρη τους.

Τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι και μία στο στήθος. Ο στόχος μετά από διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις επέζησε.  Μετά από 5 μήνες, στις 5 Αυγούστου 2009, στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας άγνωστος άνδρας αποπειράθηκε εκ νέου να τον πυροβολήσει στο κεφάλι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς το πιστόλι έπαθε εμπλοκή.  Θύμα της ίδιας συμμορίας ήταν και ο 29χρονος Σωτήρης Ψυχόπαιδας, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας. Δολοφονήθηκε, στις 11 Νοεμβρίου 2008 στη Μικρομάνη, με τρεις σφαίρες και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.

Ο προσωπικός κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, ο 53χρονος Βασίλης Βαρελάς, αν και με λαρυγγόφωνο εξαιτίας προβλήματος υγείας, απειλούσε απροκάλυπτα τους μάρτυρες κατηγορίας του, μέσα στη δικαστική αίθουσα, με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να επιχειρεί να τους προστατεύει και να τους ενθαρύνει να καταθέσουν.

«Όταν βγούμε από τις φυλακές, όσα χρόνια και αν περάσουν θα σε σκοτώσουμε εσένα και τον γιο σου (αστυνομικός). Σκάψε έναν λάκο για σένα και έναν για τον γιο σου» φώναζε ο Βασίλης Βαρελάς απειλώντας τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, έναν 50χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος.

«Να φοβάσαι μόνο τους… τζιχαντιστές»
Η Πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου, που είχε αναλάβει την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών της Καλαμάτας, του οποίου ηγείτο ο «Μπιλ ο Καναδός» όπως είναι ένα από τα προσωνύμια του Βασίλη Βαρελά, απευθυνόμενη στον μάρτυρα είχε πει χαρακτηριστικά: «Μη φοβάστε κύρια μάρτυρα. Εμείς είμαστε εδώ. Να φοβάσαι μόνο τους… τζιχαντιστές. Κανέναν άλλο».

Η πολύκροτη δίκη που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα εξελίσσεται μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα τρομοκράτησης των μαρτύρων, με σφοδρές απειλές και πιέσεις εκφοβισμού τους, οι οποίες σε έναν βαθμό «απέδωσαν», καθώς κάποιοι μάρτυρες, ιδιοκτήτες καταστημάτων και υπάλληλοι, δεν έδωσαν το παρών στη δικαστική αίθουσα.

Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν πως πέρα από τις καταθέσεις των μαρτύρων, έχουν καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο με απευθείας ήχο, οι εκβιαστικές προσεγγίσεις των κατηγορουμένων, ενώ η εγκληματική τους δραστηριότητα αποκαλύπτεται από τις επισυνδέσεις των ηχογραφημένων συνομιλιών τους.

Προπηλακισμοί και υπονοούμενα
Ο βασικός μάρτυρας δέχθηκε και προπηλακισμούς από συγγενείς των κατηγορουμένων, οι οποίοι του έλεγαν: «Έχεις κλείσει σπίτια, θα σε τελειώσουμε». Ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει απευθυνθεί εγγράφως στον Εισαγγελέα ζητώντας πλην των κατηγορουμένων, να γίνουν συστάσεις και στον δικηγόρο κ. Γιώργο Ράλλη, συνήγορο υπεράσπισης του Βασίλη Βαρελά και τεσσάρων ακόμη συγκατηγορουμένων του.

Ο κ. Ράλλης υπερασπιζόμενος τους πελάτες του αναρωτήθηκε γιατί δεν συνελήφθησαν οι πελάτες κατά τη διάρκεια της «1ης εκβιαστικής είσπραξης», ενώ αφήσε υπονοούμενα για «στήσιμο» της υπόθεσης από τον βασικό μάρτυρα, τον αστυνομικό γιο του σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Βαρελάς έχει κατηγορηθεί για το φρικτό συμβόλαιο θανάτου που εξελίχθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2011 κοντά στο φράγμα του Πάμισου ποταμού στη Μεσσηνία, με θύμα τον 35χρονο Φελίμ Μεζάι από την Αλβανία και τον μόλις… 2,5 χρονών γιο του Κέρι. Αιτία του «συμβολαίου» η διακίνηση ναρκωτικών και η σχέση του θύματος με αρραβωνιαστικιά του Βαρελά. Εκτελεστής τους φέρεται ο 33χρονος Halili Juliand, γνωστός ως «Τζουλιάνο ή Νίκος». Ο πατέρας πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο στο πρόσωπο και το παιδί σφαγιάστηκε…

Συντόνιζε με… λαρυγγόφωνο
Ο Βασίλης Βαρελάς, κατηγορείται ότι μέσα από τις φυλακές Κερκύρας, σήμερα Δομοκού,  -με σοβαρή ασθένεια στο λαιμό- και χρήση τεχνητού βοηθήματος ομιλίας, συντόνιζε τη σκληρή δράση ομάδας εκβιαστών στη Μεσσηνιακή πόλη. Θέση «υπαρχηγού-εισπράκτορα» είχε 32χρονος, που είχε κατηγορηθεί για ληστείες, ενώ ένας 49χρονος, που είχε κατηγορηθεί για διακίνηση 800 κιλών χασίς, βοηθούσε στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους, ήταν 28χρονος, γιος του φύλακα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, κατηγορούμενου για την μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ, τον Οκτώβριο του 2004, ένας υπάλληλος του ΟΣΕ, ένας δημόσιος υπάλληλος και ένας συνταξιούχος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών.

Τα μέλη της ομάδας ζητούσαν από τους καταστηματάρχες 150 έως 250 ευρώ εβδομαδιαίως με το πρόσχημα της προστασίας.

Ο καταστηματάρχης και σήμερα βασικός μάρτυρας στην εξελισσόμενη δίκη, σε επικοινωνία του με τον Βασίλη Βαρελά, διαμαρτυρόμενος για το υψηλό εκβιαστικό «κόμιστρο», πήρε την παρακάτω απάντηση: «δεν με ενδιαφέρει αυτό που μου λες……. εάν συνεργαστείς μαζί μου, δεν θα υπάρχει άλλο μαγαζί στην γειτονιά σου, θα είσαι μόνο εσύ γιατί τα άλλα θα τα κάνω καλοκαιρινά, θα τα κάψω και έτσι ο κόσμος θα έρχεται όλος σε εσένα……. αν συνεργαστείς θα μου λες τι πρόβλημα έχεις και θα το λύνω από τη φυλακή……. εάν δεν συνεργαστείς μαζί μου και να έρχεται κάποιο δικό μου παιδί κάθε Σάββατο να του δίνεις 250 ευρώ το μαγαζί από το Ιστορικό Κέντρο θα το φτάσω στην παραλία» εννοώντας προφανώς ότι, θα το ανατίναζε.

Ο αρχηγός του… Χόλιγουντ
varelas_norris_473_355Κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο, ο Βασίλης Βαρελάς, τη δεκαετία του ’80 βρέθηκε στο Χόλιγουντ, ως ριψοκίνδυνος κασκαντέρ. Ντούμπλαρε τον Τσάκ Νόρις, είχε βρεθεί μαζί του ακόμη και στο Κολοσσαίο μαζί με τον Μπρους Λη.

Από τη Νέδουσα του Ταϋγέτου, στον Καναδά και τα χολιγουντιανά πλατό για να καταλήξει διακινητής ναρκωτικών και αρχινονός στην Καλαμάτα.

Για την αστυνομία, ο 53χρονος Μπίλ, είναι  ο «κλασικός» αρχηγός μιας μαφιόζικης οργάνωσης, με εκβιασμούς, ναρκωτικά και λύσιμο διαφορών με σφαίρες και συμβόλαια θανάτου.

Το Μάιο του 1997 συλλαμβάνεται μαζί με έναν πρώην σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά και μια δικηγόρο, γιατί σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στη Νίκαια, βρέθηκαν ναρκωτικά. Το 2001, συλλαμβάνεται και πάλι με τον δίδυμο αδερφό του για καλλιέργεια περισσότερων από 1.000 δενδρυλλίων χασίς, δικάζεται και καταδικάζεται σε ισόβια.

Στις αρχές του 2008 αποφυλακίζεται. Στυγερότερη εμπλοκή, η κατηγορία για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεζάι και του (μόλις 28 μηνών) γιου του Κέρι, στις 29 Νοεμβρίου 2011.  Ο Βασίλης Βαρελάς φαίνεται να έδωσε την εντολή εξόντωσης, στον 33χρονο «Τζουλιάνο ή Νίκο», ο οποίος μετά τη φρικτή δολοφονία πατέρα και γιου, συνελήφθη με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ στο Πόρτο Ράφτη.

Στον ίδιο Αλβανό εκτελεστή αποδόθηκε η απόπειρα δολοφονίας που εξελίχθηκε στις 6 Μαρτίου 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με στόχο τον πρώην σύζυγο της γυναίκας του «αρχηγού», με αφορμή την κηδεμονία της ανήλικης κόρη τους. Τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι και μία στο στήθος. Ο στόχος μετά από διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις επέζησε.  Μετά από 5 μήνες, στις 5 Αυγούστου 2009, στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας άγνωστος άνδρας αποπειράθηκε εκ νέου να τον πυροβολήσει στο κεφάλι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς το πιστόλι έπαθε εμπλοκή.

Θύμα της ίδιας συμμορίας ήταν και ο 29χρονος Σωτήρης Ψυχόπαιδας, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας. Δολοφονήθηκε, στις 11 Νοεμβρίου 2008 στη Μικρομάνη, με τρεις σφαίρες και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.

 

ΠΗΓΗthetoc.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Ξεκίνα η δημόσια διαβούλευση στο ΥΠΑΠΕΝ
Επόμενο άρθροΠού το πήγαινε ο Βαρουφάκης με τη δραχμή;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.