Δραματική η κατάσταση στη Λακωνία!

0

55553Δραματική είναι η κατάσταση στη Νεάπολη Λακωνίας από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα στην περιοχή Φαρακλό, ενώ πνέουν άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ που αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Σπίτια κάηκαν σε Φαρακλό και Λάχι, χωριά εκκενώθηκαν, κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στον Αγ. Νικόλαο. Εκκενώθηκε και το κέντρο υγείας στη Νεάπολη, καθώς και το Κέντρο Υγείας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Μολάων, ενώ σε ετοιμότηατ βρίσκεται και το νοσκομείο της Σπάρτης Οι κάτοκοι της Νεάπολης βλέπουν τη φωτιά να γλύφει τα σπίτια τους. Τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα το μέτωπο της φωτιάς. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με 8 μποφόρ.

O αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έφυγε λίγο πριν από τις 3 από την Αθήνα, ώστε να μεταβεί στην περιοχή, μαζί με τον γ.γ Δημόασιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη «έχουμε εγκλωβισμένους μόνο άνδρες της Πυροσβεστικής στον Άγιο Νικόλαο, αλλά σημαίνει ότι δίνουν εκεί τη μάχη με τις φλόγες. Υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι που έμειναν στον Άγιο Νικόλαο κι αυτή τη στιγμή στέλνουμε διάφορα οχήματα εκεί, για να τους μεταφέρουμε κάπου που θα είναι πιο ασφαλείς. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη κυρίως στον Άγιο Νικόλαο. Σε λίγο θα κάνουμε έκτακτη σύσκεψη για να δούμε τις επόμενες κινήσεις μας».

Προηγούμενο άρθροΝέες φωτιές σε Μαλακάσα και Αργολίδα!!!
Επόμενο άρθροΚαταγγελίες για εμπρησμό του Υμηττού από…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.