Δημοψήφισμα: 48 ώρες σε θολό τοπίο…

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων προμηνύουν το απόλυτο ντέρμπι το απόγευμα της Κυριακής

0
Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων προμηνύουν το απόλυτο ντέρμπι το απόγευμα της Κυριακής. - REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων προμηνύουν το απόλυτο ντέρμπι το απόγευμα της Κυριακής. - REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
– REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Με δύο παράλληλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα στις 19:30 στο Σύνταγμα και στο Καλλιμάρμαρο κορυφώνεται σήμερα η «μάχη» για το «Ναι» και το «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της ότι ένα «Όχι» στο δημοψήφισμα θα τη φέρει πιο ενισχυμένη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε και από την ερχόμενη Δευτέρα αν είναι δυνατόν να επιτύχει μία συμφωνία με εταίρους και δανειστές στη βάση της πρότασης των θεσμών και της δικής της πρότασης για διετές πρόγραμμα με έμμεσο «κούρεμα» του χρέους και εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εμφανίστηκε βέβαιος ότι 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα θα έχουμε συμφωνία.

Στον έτερο κυβερνητικό πόλο, στους ΑΝΕΛ, παρατηρήθηκαν χθες οι πρώτες φυγόκεντρες τάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του Κώστα Δαμαβολίτη ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του «Ναι». Παραμένουν ωστόσο στο τραπέζι οι σοβαρότατες ενστάσεις τριών ακόμη βουλευτών (Δ. Καμμένος, Ν. Μαυραγάνης, Β. Κόκκαλη) για την απόφαση να οδηγηθεί η χώρα στο μεθαυριανό δημοψήφισμα.
EURONEWS – Το δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κορυφώνεται η «μάχη» υπέρ του «Ναι» με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να παρεμβαίνει χθες με διάγγελμά του -πρώτη δημόσια παρέμβαση μετά από έξι χρόνια- ζητώντας ομοψυχία και ψυχραιμία και καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι».

Την ίδια ώρα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων προμηνύουν το απόλυτο ντέρμπι το απόγευμα της Κυριακής.

Αντιφατικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη. Ιταλοί και Γάλλοι επιμένουν ότι η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ και ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν. Οι σκληροί του Βερολίνου δείχνουν να συζητούν ανοιχτά πλέον ένα Grexit, Σόιμπλε και Ντέισελμπλουμ ξεκαθαρίζουν ότι νέο πρόγραμμα σημαίνει νέα μέτρα και περισσότερη λιτότητα, ενώ ο Σούλτς χθες, παρά την προσπάθεια να ανασκευάσει, τάχθηκε χθες υπέρ μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Αθήνα.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Κριστίν Λαγκάρντ επανήλθε στην ανάγκη απομείωσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο. Θέση βέβαια που έρχεται σε αντίθεση με αυτή του Βερολίνου το οποίο επιμένει ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο μέσω των μεταρρυθμίσεων.

Εντός αυτού του κλίματος στις 12:00 συνεδριάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την κατάθεση της προσφυγής δύο Ελλήνων πολιτών κατά της πράξης του υπουργικού συμβουλίου για την πρόταση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος όσο και του προεδρικού διατάγματος για την προκήρυξή του.

ΠΗΓΗΤου Δημήτρη Χατζηνικόλα - naftemporiki.gr
Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ”-Φωτορεπορτάζ Νο1 από τη νεανική Θεατρική σκηνή στο ΠΠΙΕΔ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.