ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση του Δ.Φ.Χ. για την επιτροπή διαβούλευσης του σχεδίου διαχείρισης απορριμάτων

Ενημέρωση του Δ.Φ.Χ. για την επιτροπή διαβούλευσης του σχεδίου διαχείρισης απορριμάτωνΑπό τον Δ.Φ.Χ. λάβαμε τη παρακάτω ενημέρωση:

561Πραγματοποιήθηκε την 29 Ιουνίου 2015 ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, με θέμα το Τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που εκπόνησε ο Δήμος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης. Στην ζωηρή συζήτηση με τους συμμετέχοντες τέθηκαν πολλά θέματα σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα της καθαριότητας, της ανακύκλωσης και της ποιότητας του περιβάλλοντος, στα οποία απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης. Το σχέδιο που προβλέπει τοποθέτηση ξεχωριστών κάδων για τη διαλογή στην πηγή χαρτιού, μετάλλου, γυαλιού, πλαστικού και βιοαποβλήτων (αποβλήτων κήπου και κουζίνας), επιδοκιμάστηκε σε γενικές γραμμές, αφού προβλέπει προοδευτική μείωση του κόστους διαχείρισης και εναρμονίζεται πλήρως με τις εθνικές και κοινοτικές κατευθύνσεις και στόχους. Οι προτάσεις των συμμετεχόντων αφορούσαν κυρίως:
Τη διακριτή συλλογή των κλαδεμάτων των δημοτών, την ενημέρωσή τους και την γρήγορη ανταπόκριση του Δήμου, ώστε να μην αποτελούν εστίες ρύπανσης και αναμιγνύονται με κοινά σκουπίδια. Τα κλαδέματα, όταν συλλέγονται καθαρά, οδηγούνται από τον Δήμο προς κομποστοποίηση και δεν χρεώνεται ούτε ο Δήμος ούτε οι δημότες.
Τη μέριμνα ώστε να υπάρχουν κίνητρα για την συμμετοχή στην ανακύκλωση
Τη χαρτογραφική καταγραφή των θέσεων των κάδων και την καλύτερη κατανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες.
Την καμπάνια ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με έμφαση στις μικρές ηλικίες και στα σχολεία.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες διαβούλευσης στα τοπικά συμβούλια και μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο πριν να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου:

http://www.neafiladelfeia.gr/default.aspx?pid=159&langid=1&rowid=809


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!