Εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ “την έπεσαν” στον Τσιρώνη για τα απόβλητα

0

poeotaΣτον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη «την έπεσαν» οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ που εισέβαλαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ, την ώρα που διεξαγόταν σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, παρουσία του υπουργού. «Υπό αυτές τις συνθήκες διάλογος δεν μπορεί να γίνει» είπε ο κύριος Τσιρώνης και ετοιμάστηκε να αποχωρήσει, όμως διαδηλωτές τον εμπόδισαν, λέγοντάς του πως «όταν τα κάνατε εσείς αυτά ήταν καλά» και πως «σας ψηφίσαμε, πρέπει να μας ακούσετε».

Ακολούθως ο κύριος Τσιρώνης συζήτησε μαζί τους και άκουσε τις θέσεις τους, ενώ παρέμβαση έκανε στην συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος και οι διαδηλωτές ακολούθως αποχώρησαν.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ βρίσκονται σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, καθώς διαμαρτύρονται για τις ιδιωτικοποιήσεις στον χώρο της καθαριότητας.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων από ορισμένους δήμους (Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας, Σουλίου κ.α), καθώς και στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας των δήμων.

Συγκεκριμένα, ζητεί την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

poeota1

poeota2

poeota3

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Μετά το ΣτΕ παίρνει σειρά το ΥΠΑΠΕΝ
Επόμενο άρθροΠροκήρυξη για 3.610 προσλήψεις σε Τουρισμό και Πολιτισμό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.