Αγιος Κοσμάς Ν.Φ.: Φωτορεπορτάζ από το μνημόσυνο Πατέρων

0

Την μνήμη των αγίων Νεομαρτύρων που μαρτύρησαν μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως τίμησε η Ιερά Μητρόπολις Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του αγίου Νεομάρτυρα και Ιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού στην Ν.Φιλαδέλφεια.

Της Θείας Λειτουργίας προέστει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο και Ιερείς της Μητροπόλεως, συμπροσευχομένου του Θεοφ.Επισκόπου Βερενίκης Κ.Χρυσοστόμου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας . Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εκτέθηκαν προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των αγίων Νεομαρτύρων Νεκταρίου του εκ Βρυούλων και Κοσμά του Αιτωλού, ενώ ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στις θυσίες και τις προσφορές προς το Έθνος και την Εκκλησία των αγίων Νεομαρτύρων.

Ακολούθησαν τα μνημόσυνα των πατέρων Σπυρίδωνος Μικραγιαννανίτου και Μωυσέως Αγιορείτου για την συμπλήρωση σαράντα ημερών και έτους αντίστοιχα από την κοίμηση τους. Στην Ακολουθία των Μνημοσύνων έλαβε μέρος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ.Χρυσόστομος ενώ για την προσωπικότητα και το έργο των αειμνήστων Πετέρων μίλησε ο Πανοσ.Πρωτοσύγκελλος π.Επιφάνιος Αρβανίτης. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος ευσεβούς Λαού. Ακολούθησε Μοναστηριακό κέρασμα προς όλους.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
21 Ιουνίου 2015
π.Τιμόθεος Ηλιάκης

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για πρόσληψη 20.385 ανέργων με “Κοινωφελής Εργασία”
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: “Αμεσες ενέργειες να κάνει η Πολιτεία, για την προώθηση της διαχείρισης απορριμμάτων”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.