Επιστολή του προέδρου της Ένωσης Γονέων Φ.Χ. για το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο

0
Η μακέτα του νέου 3ου Γυμνασίου - Λυκείου

Από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Τάσο Κωνσταντινίδη λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Η μακέτα του νέου 3ου Γυμνασίου - Λυκείου
Η μακέτα του νέου 3ου Γυμνασίου – Λυκείου

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-3ου ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ

«Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κερδίζονται με αγώνα, συμμετοχή και προσήλωση στο σκοπό…»

Στις 29 Απριλίου 2015 η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κα Ερμίνα Κυπριανίδου απέστειλε στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), με κοινοποίηση στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, το υπ’ αριθ. πρωτ. 87206/29-4-2015 έγγραφό της με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ» σε απάντηση σχετικών εγγράφων-αιτήσεων των «Κτιριακών Υποδομών» και του Δήμου μας για τη χρηματοδότηση των ανωτέρω σχολείων. Σε αυτό η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας «τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής καθώς και την ωριμότητα του έργου», αναφέρει ότι «προσδίδει ιδιαίτερη προτεραιότητα στην υλοποίηση του ανωτέρω έργου» και δεσμεύεται «να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με τις “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.”, ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο…».

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για εξαιρετικά θετική εξέλιξη στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου που έχει γίνει εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Διεκδίκησης Ανέγερσης των νέων σχολείων που συνέστησαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης και οι σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων και στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος, Δημοτικές Παρατάξεις, γονείς, σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί, φορείς εργαζομένων, συλλογικότητες και κάτοικοι της πόλης. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά, μετά από μεγάλες πιέσεις που άσκησε η Επιτροπή και με τη δύναμη, τη συμμετοχή και τη μαζικότητα όλων μας, έχουμε ρητή και έγγραφη δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια!

Σημειωτέον ότι ο αγώνας μας, πέραν των βασικών επιχειρημάτων ότι το έργο είναι ώριμο (έχει εκδοθεί η οικοδ. άδεια από το 2012), η ανέγερση των νέων κτιρίων των δύο σχολείων αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη των μαθητών της πόλης μας που τώρα φοιτούν σε παλαιά, δαπανηρά, ενεργοβόρα και δυσλειτουργικά σχολεία και ότι θα δώσει νέα πνοή σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας με την αναβάθμιση της ποιότητας και των δυνατοτήτων των νέων κτιρίων, στηρίχθηκε και στην προ των περιφερειακών εκλογών δέσμευση της κας Περιφερειάρχη να συνδράμει στην ανέγερση των σχολείων με σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξή της, γεγονός που επίσης δεν έγινε τυχαία, αλλά κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου, με τη βοήθεια της τότε Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Πολιτών» και νυν Δημοτικής Αρχής, που στήριξε, όπως άλλωστε και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, τον αγώνα μας.

Όλα τα ανωτέρω, βέβαια, ουδόλως σημαίνουν ότι πρέπει να εφησυχάσουμε μετά την τελευταία εξέλιξη. Αντίθετα, πιστεύω ότι πρέπει να εντείνουνε τις προσπάθειές μας ώστε πριν το καλοκαίρι, ή εν πάση περιπτώσει όσο το δυνατόν συντομότερα, να έχουμε απτά βήματα για την υπογραφή της «Προγραμματικής Σύμβασης» μεταξύ της Περιφέρειας και των «Κτιριακών Υποδομών» για να μπει το έργο πράγματι σε πορεία υλοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω, θεωρώ την ανωτέρω εξέλιξη ιδιαίτερα θετική και μάλιστα όχι μόνο για τους λόγους που ήδη ανέφερα, αλλά και γιατί αποδεικνύει ότι, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς που δοκιμάζουν την πίστη μας στον αγώνα και την υπομονή μας, η μαζική και αυθόρμητη συμμετοχή, η προσφορά και η προσήλωση για την επίτευξη ενός δίκαιου σκοπού μπορούν να νικήσουν!

Τάσος Κωνσταντινίδης

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Τ.Ο.Ν.Δ.
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Παγκόσμια Ημέρα Χορού με τη συμμετοχή τμημάτων της Πόλης μας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.