Συλλήψεις Ρομά για εξαπάτηση ηλικιωμένων στα Πατήσια

0

roma

Συμμορία Ρομά που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Αθήνα και Ναύπλιο εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής σε επιχείρηση που έγινε στα Πατήσια. Από τα τέλη του 2013 διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαπατήσει 8 ηλικιωμένους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο 35χρονος γιος γνωστού Αθίγγανου, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των Ρομά και υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους. Εκτός από τον 35χρονο, συνελήφθησαν ένας ακόμη 44χρονος άνδρας και μια 42χρονη γυναίκα, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένους και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν και με το πρόσχημα ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικού τους προσώπου που είχε ανάγκη από χρήματα, τα έπειθαν να τους δώσουν μετρητά και κοσμήματα.

Αναλήψεις
Σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, τους μετέφεραν σε τραπεζικά καταστήματα για να πραγματοποιήσουν ανάληψη χρηματικών ποσών που στη συνέχεια τους παρ έδιδαν.

Η τελευταία τους απάτη στάθηκε μοιραία για τους δράστες, καθώς οι αστυνομικοί ύστερα από πληροφορίες που είχαν συλλέξει, τους έστησαν καρτέρι και τους συνέλαβαν την ώρα που πήγαιναν ηλικιωμένη γυναίκα σε ΑΤΜ στα Πατήσια.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΤο αγόρι με το “δέρμα σαν τα φτερά της πεταλούδας”
Επόμενο άρθροΗ Βουγιουκλάκη στις “απαγορευμένες” πόζες της καριέρας της
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.