Αυξάνονται τα εισιτήρια για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

0

mouseia

Αυξήσεις στα εισιτήρια των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας, ώστε να μπουν επιπλέον έσοδα στα κρατικά ταμεία έως και 10 εκατ. ευρώ το 2015 και ως 20 εκατ. ευρώ το 2016 προβλέπει η λίστα μεταρρυθμίσεων που κατατέθηκε από την ελληνική πλευρά στο Brusseles Group.

Όπως αναφέρει η λίστα παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα με εξαιρετική πολιτιστική κληρονομιά, τα δημόσια έσοδα από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία είναι χαμηλά. Υπάρχει χώρος για αύξηση των εσόδων από την πολιτιστική κληρονομιά, σε απόλυτο σεβασμό του πρωταρχικού χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς ως δημόσιο αγαθό ανεκτίμητης συμβολικής αξίας.

Έτσι προτείνεται νέα πολιτική εισιτηρίων που βασίζεται στην κίνηση, πολιτιστική σημασία και τις τιμές εισιτηρίων σε σχέση με άλλες χώρες τις Ε.Ε., με δωρεάν είσοδο μια φορά την Κυριακή κατά τους θερινούς μήνες και δύο ή παραπάνω φορές κατά τους χειμερινούς μήνες (ενδεικτικά) και με ειδικούς όρους για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Δυνατότητα για πληρωμή επί τόπου μέσω πιστωτικής κάρτας σε συνδυασμό με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία μέσω μια οικονομικής και κεντρικής πλατφόρμας, με αρχική εφαρμογή στους 33 πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία με διευρυμένα ωράρια.

Έτσι αναμένεται να δημιουργηθεί μίας κεντρικά ελεγχόμενη χαμηλού κόστους πλατφόρμα που θα επιτρέπει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά και της αγοράς εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα. Αυτή η πλατφόρμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 33 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που είναι οι πλέον επισκέψιμοι και έχουν διευρυμένο ωράριο.

Φορείς διαχείρισης και ευθύνης θα είναι το υπουργείο Πολιτισμού και το ΤΑΠ.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΤουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα στην αιματηρή απαγωγή του εισαγγελέα
Επόμενο άρθροΕνεργοποιείται Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.