Γήπεδο ΑΕΚ: Κρίσιμη συνάντηση ΟΛΩΝ στο Δημαρχείο – τι περιμένουμε…

0

dsna-aekΜε τον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ -που η πληροφορίες λένε ότι ήταν αρνητική τόσο για την προσφυγή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όσο και των 17 πολιτών-, γίνεται σήμερα στις 7.00μ.μ. στο δημαρχείο της Νέας Χαλκηδόνας συνάντηση του Δήμου με εκπροσώπους της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ., της εταιρείας υλοποίησης του έργου «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε», της εταιρείας DIMAND A.E που έχει αναλάβει τον συντονισμό του έργου και εκπροσώπου του ΥΠΕΚΑ /Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού.

Τη συνάντηση προκάλεσε ο Δήμος Φ.Χ. “στα πλαίσια της πάγιας θέσης για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας και στο χώρο που ιστορικά ανήκει στο Σύλλογο, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα αυτό.

Σκοπός της παραπάνω σύσκεψης είναι η “συζήτηση των τεχνικών θεμάτων που αφορούν την κατασκευή του γηπέδου, με στόχο την σύνθεση και υλοποίηση μιας κοινά αποδεκτής και εφικτής λύσης προς όφελος της πόλης και του Συλλόγου της Α.Ε.Κ.”

Το ζήτημα βέβαια που προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση είναι η ουσία της. Με την ΑΕΚ να έχει στη “φαρέτρα της” την απόρριψη των προσφυγών στο ΣτΕ και την πλευρά του Δήμου Φ.Χ. να θέλει να παρουσιάσει τα δικά του σχέδια κατασκευής τού γηπέδου, αποκλειστικά στο οικόπεδο της ΑΕΚ (χωρίς τα πλέον στρ. του άλσους που δίνει ο νόμος).

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τον δήμο, στη συνάντηση θα παραβρίσκονται ξένοι αλλά και έλληνες αρχιτέκτονες-μηχανικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν -εκ μέρους του δήμου- μελέτες και σχέδια που θα αποδεικνύουν ότι το γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί στο οικόπεδο που ανήκει στην ΑΕΚ και πλέον με δύο κλειστά γήπεδα και χώρους που θα εξυπηρετούν τα ερασιτεχνικά τμήματα της Ένωσης.

Όπως διαφαίνεται και από τις συνθήκες (απόφαση του ΣτΕ) που έχουν διαμορφωθεί, δε πρέπει να περιμένουμε κάτι -επί της ουσίας- από τη σημερινή συνάντηση, εκτός της ιδίας της επαφής που θα έχουν για πρώτη φορά όλα τα μέρη μαζί, και της ελπίδας ότι μέσα από τον διάλογο μπορεί να προκύψει κάτι θετικό. Εκτός και αν ο Δήμος Φ.Χ. και το ΥΠΕΚΑ “ρίξουν” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την “πρόθεση της κυβέρνησης για ακύρωση του άρθρου που παραχωρεί έκταση 2,4 στρ. του άλσους για το γήπεδο με νόμο που θα ακυρώνει το νόμο που παραχωρεί την έκταση”…

Όπως και να έχει, αυτό που ελπίζουμε από τη σημερινή συνάντηση είναι να αρθούν οι επιφυλάξεις και η δυσπιστία ΟΛΩΝ των μερών μεταξύ τους και να μπουν οι βάσεις για αληθινή συνεργασία, με σκοπό την ανέγερση το συντομότερο δυνατόν του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προηγούμενο άρθροΠέρασαν Ιταλό τουρίστα για τον Χριστό…
Επόμενο άρθρο“Έφυγε” ο Σήφης, ο Κροκοδειλάτσης…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.