1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Μίλτος Κουντουράς”

0

787198Το 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ “ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ” ανακοινώνει την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος
2014-15 με θέμα:

“Αγάπησα και ονειρεύτηκα ένα περίλαμπρο Σχολειό, κι αποφάσισα να θυσιάσω κάθε μου υλική ευζωία σε μια ψυχική μου ικανοποίηση”, Μίλτος Κουντουράς.

Αξιοποιώντας τα κείμενα του Μίλτου Κουντουρά, που έχουν αναρτηθεί στη
θέση ΚΕΙΜΕΝΑ Μ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ στον ιστότοπο του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, και
τις δικές σας ιδέες, περιγράψτε μας το Σχολείο που ονειρεύεστε.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα του
σχολείου και στον ιστότοπο του Διαγωνισμού: miltos-kountouras-contest.weebly.com

Το έτος 1994, το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, ήταν το πρώτο Σχολείο της Ελλάδας που, σε πανελλήνια πρώτη, αποφάσισε να προστεθεί στο όνομά του, ως επωνυμία, το όνομα όχι ενός οικονομικού ευεργέτη, αλλά το όνομα ενός επιφανούς Δασκάλου και Παιδαγωγού και να μετονομαστεί από Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας σε Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ».

Αν και, λόγω εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, το σχολείο από Πολυκλαδικό έγινε 3ο Ενιαίο και στη συνέχεια 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, διατηρεί μέχρι σήμερα την επωνυμία του: «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ», γεγονός που λειτουργεί ως έμπνευση για τη διαμόρφωση της παιδαγωγικής ατμόσφαιρας και της σχολικής ζωής του.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών (1994 – 2014) από τη μετονομασία του και για να τιμήσει το γεγονός, το σχολείο διοργανώνει Πανελλήνιο Διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου – έκθεσης.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τα κείμενα του Μίλτου Κουντουρά και τις δικές τους ιδέες να περιγράψουν το Σχολείο που ονειρεύονται.

Προσδοκία μας είναι η δημοσιοποίηση του οράματος των μαθητών να αφυπνίσει την εκπαιδευτική κοινότητα και να λειτουργήσει ως απαρχή της πορείας για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Ο Διευθυντής
Αθανάσιος Κιούσης

H Πρόεδρος της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού
Ευαγγελία Καπετάνου

Προηγούμενο άρθροΡωμανιάς: Μεγάλο πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων από το 2018
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου του “νέο”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.