Ψαλίδι στον μισθό των κοπανατζήδων της Βουλής προωθεί η Ζωή Κωσταντοπούλου

0

7ae816a071428431f64b6185d160999b_LΑποφασισμένη να αλλάξει τα κακώς κείμενα του ελληνικού Κοινοβουλίου, φαίνεται πως είναι η νέα πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωσταντοπούλου, ξεκινώντας με την αυστηροποίηση των ελέγχων της παρουσίας των βουλευτών στη Βουλή.

Είναι αλήθεια πως το προηγούμενο διάστημα, οι άδειες αίθουσες των επιτροπών και της Ολομέλειας ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η περικοπή του μισθού των βουλευτών κατά το 1/5, όταν οι αδικαιολόγητες απουσίες τους από τις συνεδριάσεις περνούν κάποιο όριο, όπως ορίζει και ο κανονισμός της Βουλής.

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η απομάκρυνση από το κεντρικό κτίριο, γραφείων πρώην πρωθυπουργών (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, όχι ο Κ. Καραμανλής γιατί παραμένει βουλευτής) προκειμένου να αδειάσουν χώροι, όπου οι βουλευτές θα μπορούν να διαβάζουν τα νομοσχέδια και να ετοιμάζουν τις ομιλίες τους.

Θεσμικά οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από τη νέα πρόεδρο είναι η ρητή απαγόρευση των άσχετων και των εκπρόθεσμων τροπολογιών ή των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, όπως επίσης και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, συνήθης πρακτική νομοθέτησης της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΟι εξελίξεις στην υπόθεση του αγνοούμενου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο του Ήλιου που κόβουν την ανάσα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.