Η “σκοτεινή” ζωή του μόδιστρου Αλεξάντερ ΜακΚουίν

0

assets_LARGE_t_420_54463939Πέντε χρόνια μετά την αυτοκτονία του Αλεξάντερ ΜακΚουίν στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, ένα νέο βιβλίο για τη ζωή του διάσημου Βρετανού μόδιστρου αποκαλύπτει τον κόσμο των ναρκωτικών και των καταστροφικών σχέσεων στον οποίο ζούσε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Times», στο βιβλίο του Αντριου Ουίλσον, «Αλεξάντερ ΜακΚουίν: Αίμα κάτω από το δέρμα», ο διάσημος σχεδιαστής μόδας περιγράφεται να είχε βυθιστεί βαθιά στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών και του αλκοόλ και φερόταν πολύ συχνά τυραννικά απέναντι στους συνεργάτες του. Οι φίλοι του παρατήρησαν ότι άρχισε να μεταμορφώνεται όταν του προσέφεραν δουλειά στον οίκο Givenchy το 1996. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, στην πρώτη του επίδειξη μόδας, όπως θυμάται το μοντέλο Τζόντι Κιντ, υπήρχε τεράστια ένταση στα παρασκήνια: «Ο ΜακΚουίν πήρε τα χρυσά κέρατα που θα φορούσε η Ναόμι Κάμπελ και έσκισε τα σκοινιά στον κορσέ της Εύας Χερτζίκοβα φωνάζοντάς της ”γα… σκύλα” και σέρνοντάς τη στην έξοδό της για να βγει έγκαιρα στην πασαρέλα. Εκείνη είχε βάλει τα κλάματα μέχρι να φτάσει. Κανείς δεν νομίζω να της είχε φερθεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο».

Τον διέφθειραν
«Ηταν περιτριγυρισμένος από άτομα που θα έκαναν ό,τι ζητούσε, κάτι που τον διέφθειρε λίγο. Προκαλούσε συνέχεια προβλήματα και δράματα και κάποιες φορές αναρωτιόσουν αν τελικά ήταν φίλος σου», σχολίασε στους «Times» ο σχεδιαστής Λι Κόπερουιτ.

Μήνα με τον μήνα, όσο μεγάλωνε η φήμη του ΜακΚουίν, τόσο επιδεινωνόταν και η εξάρτηση του μόδιστρου από την κοκαΐνη, μια ουσία πολύ διαδεδομένη στον χώρο, σύμφωνα με το περιβάλλον του. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του Givenchy, Ερίκ Λανουί, παραδέχθηκε ότι προμήθευε τον σχεδιαστή μόδας με κοκαΐνη για τις δύσκολες ημέρες των επιδείξεων μόδας.

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 1998 ξεκίνησε την ευχαριστήρια ομιλία του στη Νέα Υόρκη για ένα βραβείο που έλαβε με τη φράση «είμαι τόσο μεθυσμένος που με το ζόρι μιλάω».

Ο BillyBoy, στενός φίλος του ΜακΚουίν από τη δεκαετία του ’80, εξομολογήθηκε ότι τρόμαζε με το πόσο παραμόρφωναν τα ναρκωτικά τον χαρακτήρα του και περιγράφει τις τρεις διαφορετικές πλευρές του διάσημου μόδιστρου με τις οποίες ήρθε σε επαφή: «Υπήρχε ο νηφάλιος εαυτός του, ένα ανασφαλές δυστυχισμένο άτομο. Επίσης υπήρχε ο ενδιάμεσος εαυτός του, αυτή η μεγάλη ιδιοφυΐα που δραπέτευε με τη βοήθεια του αλκοόλ και των ναρκωτικών. Και, τέλος, υπήρχε εκείνος ο μεθύστακας που βρισκόταν σε μια ψυχωτική κατάσταση που δεν καταλάβαινα. Και γινόταν βίαιος ή αποκρουστικός ή ξαναμμένος, και ήταν πολύ δυσάρεστο», ανέφερε και εξομολογήθηκε ότι «πάντα μιλούσε για αυτοκτονία. Ελεγε τρομακτικά πράγματα και κάποιες φορές ανησυχούσα για εκείνον».

Είχε AIDS
Στον εθισμό του στα ναρκωτικά συνέβαλε και η διάγνωσή του με τον ιό HIV. Σύμφωνα με τους φίλους του, προσπαθούσε με τη χρήση ναρκωτικών αλλά και με τα επανειλημμένα πάρτι και τις ξέφρενες νύχτες να δραπετεύσει από την πραγματικότητα.

Το 2007, μετά την αυτοκτονία της κολλητής του φίλης Ισαμπέλα Μπλόου, ο μόδιστρος άρχισε να πάσχει από αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη, ενώ μέχρι το τέλος του 2009 ένιωθε πλήρως απομονωμένος και ευάλωτος.

Σαν σήμερα, το 2010, λίγες ώρες πριν από την κηδεία της μητέρας του ΜακΚουίν, ο σπιτονοικοκύρης του ανακάλυψε στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός του στο Λονδίνο το νεκρό σώμα του μόδιστρου, που έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 40 ετών.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Νοσηρές ερωτικές και φιλικές σχέσεις

Νοσηρές περιέγραψαν οι φίλοι του τις ερωτικές και τις φιλικές σχέσεις που είχε ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν στη ζωή του. Πρώτη από όλες αυτή με την εκκεντρική στιλίστρια, μούσα και κολλητή φίλη του, Ιζαμπέλα Μπλόου, η αυτοκτονία της οποίας το 2007 τον οδήγησε στον ψυχίατρο.

«Υπήρχε ένα είδος ψυχωτικής σεξουαλικής σχέσης μεταξύ τους. Εκείνη ήταν ερωτευμένη με τη δουλειά του και εκείνος ήθελε να την τιμωρεί. Είχε κάτι το μαζοχιστικό στην προσωπικότητά του, για αυτό και πάντα του άρεσαν οι άντρες που του φέρονταν άσχημα. Νομίζω ότι πληγώνοντάς την πλήγωνε τον ίδιο του τον εαυτό και έπαιρνε ταυτόχρονα ευχαρίστηση από αυτό», ανέφερε ο στενός του φίλος BillyBoy.

Μάλιστα όταν άρχισε να αποκτά πολλά χρήματα με τη συμφωνία που έκανε με τον οίκο Gucci, η προσωπική ζωή του ομοφυλόφιλου ΜακΚουίν ήταν πολύ μπερδεμένη. Η σχέση του με τον σκηνοθέτη Τζορτζ Φορσάιθ, με τον οποίο έκανε μια ανεπίσημη γαμήλια τελετή στην Ιμπιζα το 2000, είχε διαλυθεί τόσο πολύ που το ζευγάρι είχε βίαιους καβγάδες και οι γείτονές τους στο Λονδίνο αναγκάστηκαν πολλές φορές να φωνάξουν την αστυνομία. Ο μόδιστρος άρχισε να βγαίνει με άλλους άντρες και ένας από τους εραστές του, ο Αρτσι Ριντ, αποκάλυψε ότι ο ΜακΚουίν είχε «προβλήματα εμπιστοσύνης».   ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

Θύμα ενός βίαιου ξεσπάσματός του ήταν η Εύα Χερτζίκοβα

assets_LARGE_t_420_54463936

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΗ απίστευτη μεταμόρφωση της Oύμα Θέρμαν από τις πλαστικές επεμβάσεις
Επόμενο άρθροΗ Emily Ratajkowski από το “Gone girl” γυμνή στην άμμο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.