Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις κατά Βλαστού: Πώς επιχείρησαν να δολοφονήσουν την πρόεδρο Εφετών

0

newego_LARGE_t_420_54453953Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της προέδρου Εφετών κ. Παρασκευής Καλαϊτζή για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της, τον Νοέμβριο του 2012. Η κ. Καλαϊτζή επέβαλε βαρύτατες ποινές στους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός, για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ύστερα απ’ αυτήν τη δίκη, φαίνεται πως στοχοποιήθηκε. Στην κατάθεσή της στις Αρχές αναφέρει για τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε στην οικία της:

«Επαγγελματικά έχω ασχοληθεί με την εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων μεγάλης δημοσιότητας. Η τελευταία ήταν αυτή του οργανωμένου εγκλήματος. Αναφέρομαι στο συνδικάτο του εγκλήματος, που ήταν στη δίκη με τους 20 κατηγορούμενους που έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι Παναγιώτης Βλαστός, Βασίλειος Στεφανάκος, Γεώργιος Τρομπούκης, Ιωάννης Σκαφτούρος, Απόστολος Πετράκης και άλλοι γνωστοί κακοποιοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Στη δίκη αυτή προήδρευσα, εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση και επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές. Μάλιστα, σε μία από τις συνεδριάσεις, εντός της αιθούσης, ο Βλαστός Παναγιώτης, όταν απαγγείλαμε την απόφαση, με απείλησε ευθέως λέγοντάς μου «Εσάς η Αγία Παρασκευή σας σώζει». Μου το είπε δύο φορές γιατί είχε την πεπλανημένη πεποίθηση ότι μένω στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα σε σημείο της περιοχής αυτής καλά φυλασσόμενο». Οταν ολοκληρώθηκε η δίκη, ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε κατηγορούμενο για την υπόθεση, επισκέφθηκε τη δικαστικό στο γραφείο της και ζήτησε να έχουν ιδιωτική συνομιλία. «Προσέξτε γιατί σας έχει στοχοποιήσει ο Βλαστός», φέρεται να είπε στην κ. Καλαϊτζή. Μετά την έκρηξη, ο δικηγόρος συνάντησε τυχαία τη γραμματέα της προέδρου και της δήλωσε: «Τα έλεγα εγώ».

Κατά την προανάκριση και συγκεκριμένα από την άρση τηλεφωνικών απορρήτων, προέκυψε ότι ο Χ.Μ., φερόμενος στενός συνεργάτης των αρχηγικών μελών και κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών, είχε επικοινωνία με ιδιοκτήτη περιπτέρου, το οποίο βρισκόταν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με την οικία της κ. Καλαϊτζή! Ο ιδιοκτήτης κατάθεσε ότι δεν γνωρίζει τον Παν. Βλαστό, αλλά με τον Χ.Μ. διατηρεί φιλικές σχέσεις μία 15ετία.

βλαστος2

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε περίπου 9 ώρες πριν από την έκρηξη, ενώ ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου εκείνο το βράδυ είχε κοιμηθεί στο σπίτι των πεθερών του, που βρίσκεται κοντά στην οικία της προέδρου εφετών.

Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει ότι πριν από την έκρηξη της βόμβας, η Π. Καλαϊτζή είχε δεχθεί πολλά περίεργα τηλεφωνήματα στο τηλέφωνο του σπιτιού της. «Μία γυναικεία φωνή η οποία έλεγε “goodbye”. Η φωνή ακουγόταν σαν μαγνητοφωνημένη, ενώ ένας ήχος “κλικ” σαν κάποιος να πάταγε κουμπί, προηγούνταν», αναφέρει η πρόεδρος.

Περίεργες συμπτώσεις
Ομως, η ίδια τακτική, που εντάσσεται -κατά την πρόεδρο- σε προσπάθεια τρομοκράτησής της, συνεχίστηκε και μετά την έκρηξη και μάλιστα στο σταθερό του σπιτιού του αδερφού της, ο οποίος τη φιλοξενούσε.

Στην αστυνομική έρευνα καταγράφεται και μία σειρά από πολύ περίεργες συμπτώσεις, σε ό,τι αφορά την υπόθεση τοποθέτησης ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της κ. Καλαϊτζή. Η πρώτη είναι ότι συγγενικό πρόσωπο ενός αστυνομικού που καθόριζε τα μέτρα προστασίας του δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Παναγόπουλου, εμφανίστηκε στο ακροατήριο. Κατά δήλωσή του, εργαζόταν για λογαριασμό δικηγόρου, μολονότι ήταν στρατιωτικός με ειδίκευση στις νάρκες και στα εκρηκτικά.

Ακόμη μία σύμπτωση είναι η αναφορά της προέδρου εφετών σε μία τυχαία συνάντηση κοντά στο σπίτι της με μία γυναίκα περίπου 55 ετών, η οποία την πλησίασε με το όχημά της και της ζήτησε το κινητό της για να βρεθούν οι παλιοί συμφοιτητές. Οπως διαπιστώθηκε, πράγματι η εν λόγω κυρία ήταν συμφοιτήτριά της στη Νομική, αλλά η κ. Καλαϊτζή κατέθεσε ότι την αναγνώρισε από την… πλάτη της.

Μία μέρα πριν από την έκρηξη της βόμβας, στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. τηλεφώνησε στην Π. Καλαϊτζή και της γνωστοποίησε ότι αποσύρονται οι αστυνομικοί από τη συνοδεία της. Η δικαστικός είχε εκφράσει το παράπονό της ότι ουδείς από τους αξιωματούχους ενδιαφέρθηκε, πλην του τότε υπ. Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη.

βλαστος 3

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΥΠΟΝΙΤΗ
Κοριοί στο τηλέφωνο του Βλαστού λόγω… ζήλιας

Ζηλιάρα αποδεικνύεται η Παναγιώτα «Πέννυ» Καρπούζου, ερωμένη του Παναγιώτη Βλαστού. Η κατηγορούμενη έφτασε στο σημείο να «φυτέψει κοριό» στο τηλέφωνο του βαρυποινίτη για να διαπιστώσει αν υπάρχει δεύτερη γυναίκα στη ζωή του.

Ολα ξεκίνησαν όταν στις 13/12/12 και είχε ήδη ερωτική σχέση με τον Π. Βλαστό, ο βαρυποινίτης της έστειλε κατά λάθος ένα ερωτικό μήνυμα το οποίο όμως απευθυνόταν σε άλλη γυναίκα. «Καλημέρα, Μαντουλίνι όμορφο, όλη μέρα», έγραφε το SMS και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η παρακολούθηση. «Πήγα σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, βρήκα τον πιο συμπαθητικό υπάλληλο, που δεν τον γνώριζα από πριν (…) και τον παρακάλεσα, λέγοντας ότι έχω ένα φίλο στις φυλακές ο οποίος έχει παρανόμως κινητό τηλέφωνο και κάτι έγινε και του έσπασε η κάρτα η οποία όμως δεν ανήκε στο όνομά του αλλά σε κάποιον άγνωστο αλλοδαπό. Τον παρακάλεσα να βγάλει μια άλλη κάρτα με τον ίδιο αριθμό για να εξυπηρετήσω τον φυλακισμένο. Ο υπάλληλος με λυπήθηκε και χωρίς να απαιτήσει ταυτότητα μου ενεργοποίησε μια νέα κάρτα sim με τον ίδιο αριθμό. Για να τον ευχαριστήσω του έδωσα 20 ευρώ», κατέθεσε στις Αρχές η Π. Καρπούζου.

Η ερωμένη του Παν. Βλαστού τοποθέτησε τη νέα κάρτα sim σε δικιά της συσκευή τηλεφώνου, για να δει αν θα τον καλούσαν άλλα νούμερα, και κυρίως γυναίκες…

Επειτα, με την ίδια μέθοδο άλλαξε τις κάρτες sim σε όλα τα κινητά τηλέφωνα του Παν. Βλαστού, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τη δεύτερη γυναίκα. Οταν ο Παν. Βλαστός άρχισε να της λέει ότι κάτι συμβαίνει με το τηλέφωνό του, εκείνη, για να τον παραπλανήσει, ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα σε γνωστούς του με το περιεχόμενο «Μη μιλάτε. Προσοχή ΕΥΠ».

Τελικά έφτασε στην ταυτότητα της δεύτερης γυναίκας, η οποία ήταν η Αδαμαντία (Μαντώ – Μαντουλίνι) Αγγελέτου, η δικηγόρος του βαρυποινίτη. Η Π. Καρπούζου, τυφλωμένη από τον έρωτά της για τον Βλαστό, έστειλε sms στη δικηγόρο και της έγραφε ότι «ο Παναγιώτης την κοροϊδεύει».

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ
«Δέθηκαν» στην κατάληψη της Βαλτετσίου

Συγκάτοικοι στην κατάληψη της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια ήταν ο Μοχάμεντ Σάμου, ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Π. Καλαϊτζή και ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος που βρίσκεται φυλακισμένος στην Κύπρο, κατηγορούμενος για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα. Μαζί τους έμενε και ο Αλβανός υπήκοος Αιμίλιο Πάπα, ο οποίος αναφέρεται στην ογκώδη δικογραφία σε συνομιλία του Π. Βλαστού με τον συνεργό του Γιώργο Δ. «Ολη τη ζημιά την έχει κάνει ο Αλβανός, αυτός ο Αιμίλιος, αυτός, τον πιάσανε, πιστεύω χρεώνουν ότι σκοτώσανε και τον Γκιόλια τον δημοσιογράφο… (λένε) ότι είναι εκτελεστής της Σέχτα, αυτός και οι δύο άλλοι…», αναφέρει ο συνομιλητής του Βλαστού, που αποδίδει στον Αιμίλιο ρόλο μεσάζοντα για το πενταπλό φονικό στην Κύπρο.

«Τους γνώρισα στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου, επειδή μέναμε όλοι μαζί. Ο Μαμ έφτιαχνε διάφορες δουλειές σαν μικρός εργολάβος… Τότε εγώ δούλευα σε περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων». Οπως λέει στις καταθέσεις του ο Μοχάμεντ Σάμου, ο Μαμαλικόπουλος ή «Μαμ» τού είχε προτείνει να κάνουν μια «απαλλοτρίωση» σε κατάστημα υπολογιστών στη Στουρνάρη. «Δεν πήγα μαζί του για να κάνω τη ληστεία στη Ν. Φιλαδέλφεια, που επίσης μου είχε προτείνει ο ίδιος, γιατί το βράδυ της προηγούμενης μέρας τον είδα που έτρεχε αίμα από τη μύτη του και κατάλαβα ότι είχε κάνει κόκα, πράγμα το οποίο είναι γνωστό», αναφέρει.

Στο μεταξύ, σε έρευνα που έγινε στα κελιά των Πυρήνων, βρέθηκε χειρόγραφο κείμενο που περιέγραφε τις μέρες μετά τη σύλληψη του Ξηρού, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Σε σημείωση προς το ιστολόγιο όπου συχνά δημοσιεύονται κείμενά τους, το Interarma, αναφέρεται το εξής: «Σύντροφοι σας στέλνουμε αυτήν την ενημέρωση για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, καθώς έχει προκύψει ένα μπέρδεμα κυρίως στο εξωτερικό σε σχέση με την πολιτική μας συγγένεια με τον Χ. Ξηρό (η οποία προφανώς δεν υφίσταται σε κανένα επίπεδο).

ΔΥΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
Προφυλακίστηκαν χτες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Διαφθοράς οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση της συμμορίας των μπράβων, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ταουλάντ Φιζουλά, ενώ στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε και η Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου. Ελεύθεροι αφέθηκαν με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Α.Τ. η Παναγιώτα Καρπούζου, όπως και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Γ. Σκάλκος.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΠροεκλογικό “δώρο” για τους ιδιοκτήτες των καναλιών!
Επόμενο άρθροΠροκλητική δήλωση του Γκουσγκούνη: Ο Τσίπρας έρχεται να… “ξεσκίσει”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.