Μούμια σε στάση λωτού βρέθηκε στην Μογγολία – Δείτε φωτό

0

ImageHandler (1)Μπροστά σε μια εξαιρετική ανακάλυψη βρέθηκαν επιστήμονες καθώς βρήκαν μούμια σε στάση λωτού στη Μογγολία. Και ενώ η ιατροδικαστική εξέταση είναι σε εξέλιξη οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εικονιζόμενη μούμια πιθανότατα να ανήκει σε βουδιστή μοναχό.

«Το μουμιοποιημένο σώμα κάθεται σε στάση του λωτού, σαν να κάνει διαλογισμό. Πιθανολογούμε ότι το σώμα μπορεί να είναι περίπου 200 ετών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρέθηκε το πτώμα του. Τα μόνα στοιχεία που μάθαμε ήταν ότι καλύφθηκε με δέρμα βοοειδών. Δεν ήταν σαφές αν ήταν δέρμα αγελάδας, αλόγου, ή καμήλας», αναφέρει η έκθεση.

Η μούμια παραδόθηκε στο National Centre of Forensic Expertise.

inside mummy mesa

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΠανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη
Επόμενο άρθροΣοκ στην Κρήτη: Εργοδότης φέρεται να ξυλοκόπησε εργαζόμενη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.