Μετά τον χιονιά έρχονται οι Αλκυονίδες! Πρόγνωση επόμενων ημερών…

0

Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

image

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Για λίγο μόλις αλλάξει η ημέρα, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, αλλά σύντομα θα εξασθενήσουν. Γενικά καλές καιρικές συνθήκες και ηλιόλουστος καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις ανατολικές περιοχές του νομού οι οποίες θα δώσουν πολύ τοπικού χαρακτήρα χιονόπτωση χωρίς μεγάλη ένταση κυρίως σε περιοχές κοντά στην ακτογραμμή.

Πρόσκαιρες νεφώσεις και πολύ τοπικές χιονοπτώσεις και στη νότια και ανατολική Εύβοια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές. Κάπως περισσότερα τα φαινόμενα στις περιοχές της ανατολικής Εύβοιας το βράδυ προς την αλλαγή της ημέρας, χωρίς όμως να είναι έντονα και θα αφορούν κυρίως περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους. Γρήγορη εξασθένηση στη συνέχεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της Αθήνας (με σταθμό αναφοράς τους Αμπελόκηπους), μεταξύ 0 και 5 βαθμών και στην Κάρυστο μεταξύ 1 έως 5 βαθμών.

Οι άνεμοι ΒΑ αισθητοί κυρίως σε νότια Εύβοια, ακτογραμμή του Αιγαίου και Καρυστία τις πρώτες ώρες του 24ώρου (νύχτα), στα 5-6 μποφόρ και πολύ τοπικά έως και τα 7 και στις υπόλοιπες περιοχές, στα 4-5 μποφόρ. Στη συνέχεια, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αίθριος και ηλιόλουστος καιρός σε όλη τη νοτιοανατολική Στερεά με έντονα φαινόμενα παγετού τις πρωινές ώρες, κυρίως σε περιοχές όπου θα υπάρχει χιονόστρωση. Η θερμοκρασία από 1 έως 8 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας (με σταθμό αναφοράς τους Αμπελόκηπους), μεταξύ 2 και 9 βαθμών στην Κάρυστο. Οι άνεμοι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις.

Επόμενες ημέρες

Λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις το Σάββατο 10 Ιανουαρίου με άνοδο της θερμοκρασίας και τον καιρό να μαλακώνει αισθητά, ενώ την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο και ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και σχεδόν ανοιξιάτικος μέσα στην ημέρα.

Η πρόσκαιρη επικράτηση βοριάδων τη Δευτέρα 12/1 δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα την γενική τάση του καιρού καθώς φαίνεται πως τελικά, ακολουθούν αλκυονίδες ημέρες στη συνέχεια. Οι αντικυκλωνικές συνθήκες όμως φαίνεται πως θα επηρεάσουν και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην Αθήνα, και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για αυξημένες συγκεντρώσεις ρύπων στην ατμόσφαιρα της πόλης, ιδίως δε κατά τις πρωινές ώρες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

Προηγούμενο άρθροΟι σκιτσογράφοι “απαντούν” με τον δικό τους τρόπο στο τρομοκρατικό χτύπημα!
Επόμενο άρθροΒίντεο-Νέα Φιλαδέλφεια: O ALPHA για τα γεγονότα των Θεοφανείων στο Αλσος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.