Καταπληκτικό ρεπορτάζ-διαφημιστικό της Τζένης Μελιτά για το oneman.gr.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα:

Η επιστροφή του ασώτου. Με μία από τις καλύτερες φάσεις που έχω παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Γουί αρ μπακ με Νέα Φιλαδέλφεια.

filadelfeia_cΠολυαγαπημένε μου ταξίαρχε Χατζηϊωάννου, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, όλου ψοφούν να μάθουν πώς είσαι και τι κάνεις. Όλοι σε αγαπούν, σε συμπονούν και με ρωτούν για σένα. Εγώ, φυσικά, τους λέω τα καλύτερα και χτίζω τη φήμη σου στα πέρατα της γης. Προς Θεού, μην το πάρεις ως γλύψιμο. Στο θέμα μας, όμως, δεν ξέρω αν φταίει που είχα καιρό να ξεμυτίσω, αλλά το σίγουρο είναι ότι -όπως ανέφερε και ανωτέρω, ελπίζω να πρόσεχες- η Νέα Φιλαδέλφεια είναι από τις καλύτερες φάσεις που έχουμε κάνει.

Η φάση είναι Νέα Φιλαδέλφεια γιατί:

– έχεις αμέτρητες επιλογές. Καφετέριες, μεζεδοπωλεία, μπαράκια. Και πιο κει έτερες καφετέριες, μεζεδοπωλεία και μπαράκια. Όλα βρίσκονται στα πόδια σου και σε περιμένουν καρτερικά να τα επισκεφτείς.

– οι Φιλαδελφειώτες, πρώτον, στηρίζουν την περιοχή τους και δεύτερον και βασικότερον είναι σούπερ φιλόξενοι, χαλαροί και κουλ τύποι.

– όποια μέρα και ώρα να πας θα βρεις κόσμο. Δευτέρα ως Κυριακή, 24 ώρες το 24ωρο. Όρεξη και λεφτά να έχεις να είσαι όξω.

Στα μείον, τι να βάλω; Τίποτα. Έκανε κρύο, παγωνιά, αγιάζι, αλλά τι φταίει η Νέα Φιλαδέλφεια; Παρακαλείται κοτζάμ ταξίαρχος να ξηγηθεί ισοθερμικά ρούχα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τους χειμερινούς μήνες.

“Κίτρινη Γκαζόζα”. #epic

Δύο αθλητές του χάντμπολ της ΑΕΚ, ο Φάνης Τσαούσης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, από τον Ιούλιο του 2013 πήραν την απόφαση (και το ρίσκο) να ανοίξουν αυτό το υπερκουκλίστικο μαγαζί, το οποίο πάει με χίλια. Άσε που μόλις περάσεις την πόρτα της “Κίτρινης Γκαζόζας” θα νομίζεις ότι τηλεμεταφέρθηκες σε Κυκλαδίτικο νησί. Είναι, δε, τόσο κεφάτο και παρεϊστικο μαγαζί, που δύσκολα αν το επισκεφτείς μία φορά δεν θα θες να ξαναπάς. Άκου με που σου λέω.


Δοκίμασε “Γκαζόζα Ρούμι” από τα χεράκια του Θοδωρή Ντάντου και θα με θυμηθείς. Ο άνθρωπος έχει περάσει από σπουδαία coctail bars του εξωτερικού

Έτερη τρομερή σπεσιαλιτέ του μαγαζιού η σπιτική λεμονάδα και η σπιτική λεμονάδα με ρόδι. Θα στείλει αδιάβαστο.


Εδώ εξηγώ στα παιδιά τι τραβάω από τον ταξίαρχο.

Η μαγαζάρα που ακούει στο όνομα “B- Κουτί”

Αισθητικά το “B- Κουτί” είναι ΑΨΟΓΟ. Με μπαρόκ διακόσμηση που θυμίζει γαλλικό καμπαρέ, ζεστή ατμόσφαιρα, άψογο σέρβις, μουσικάρες με έμφαση στη swing, τη jazz και τη funk, εκλεκτό κατάλογο με κοκτέιλς, θεατρικές παραστάσεις, lives, stand up comedy, ακόμη και βραδιές μαγείας. Ναι, μαγείας (θα το δεις παρακάτω). Είναι αυτό το κάτι διαφορετικό που δεν θα βρεις εύκολα αλλού στην Αθήνα.

Ο barman Χρήστος μας ετοίμασε ένα κοκτέιλ εκτός καταλόγου με βάση Old Tom Gin, σιρόπι δενδρολίβανο, αγγούρι, μπαχαρικά και tonic. Επικό

Παιδιά, ο Μίμης. Μίμη, τα παιδιά. Αν δεν τον ξέρεις, ντροπή σου. Είναι ο τραγουδιστής των Tsopana Rave και κάθε Τρίτη παίζει στο “B- Κουτί”.


Παιδιά, ο Περσέας Αρκομάνης. Κάθε Τρίτη περνάει από τραπέζι σε τραπέζι στο “B- Κουτί” και κάνει τα κόλπα του με τράπουλες, νομίσματα, καθημερινά αντικείμενα. Έμεινα άφωνη. Απλά.

 “Ηot Hot burger bar”

To “Ηot Hot burger bar” στην Κολοκοτρώνη το ξέρεις. Δεν μπορεί να μην το ξέρεις. Έχεις φάει τουλάχιστον μία φορά μετά από ξενύχτι- ξεφτιλίκι στο κέντρο. Κι αν όχι, δεν θα σε μαλώσω, γιατί σίγουρα θα έχεις διαβάσει το υπέροχο κείμενο του ταξίαρχου για το μαγαζί. Αυτό που, ίσως, δεν ξέρεις και δικαιολογήσε απόλυτα είναι ότι το πρώτο “Ηot Hot burger bar” ξεκίνησε από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Από το 2012, 24 ώρες το 24ωρο είναι εκεί για να σε ταΐσει το σωστό, το τίμιο, το νόστιμο, το φτηνό burger.

Μπορείς να συνοδεύσεις τις πατάτες σου με διάφορες σως. Τύπου jack daniel’s bacon, cheddar bacon, με αυγά μάτια, με chili con carne. Εγώ είχα όρεξη για καρμπονάρα!

Μας ετοιμάζουν τα λαχταριστά “Curry Dream” και το αγαπημένο των κοριτσιών “Honey mustard bacon”.

Σημαντική σημείωση: οι τιμές των burgers κυμαίνονται από 2 ως 5 ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο→ oneman.gr
Προηγούμενο άρθροΒόμβα του ΣτΕ κατά του ΕΝΦΙΑ
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επιδομα 2015
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.