Norman Atlantic – Στους 324 οι διασωθέντες – Φήμες για 4 νεκρούς

0

23423423Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ:

Στους 324 σε σύνολο 478 ανέρχονται οι διασωθέντες από το πλοίο Norman Atlantic, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ τα εναέρια μέσα συνεχίζουν υπό αντίξοες συνθήκες την επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο «Norman Atlantic» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.

«Μάχη» από αέρος για τους επιβαίνοντες του Norman Atlantic - Στους 324 οι διασωθέντες

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά. Επτά διασωθέντες με ελικόπτερο Σικόρσκι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Στην περιοχή όπου βρίσκεται το Norman Atlantic οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους και σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ έχει σταματήσει η ρυμούλκηση του πλοίου και έχει δοθεί προτεραιότητα στην μετεπιβίβαση των επιβατών.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, έκανε λόγο για ελικόπτερο super puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο μεταξύ των οποίων τρεις ‘Ελληνες, που μετέφερε ασφαλώς στο Λέτσε της Ιταλίας.

«Μάχη» από αέρος για τους επιβαίνοντες του Norman Atlantic - Στους 324 οι διασωθέντες

Ο ίδιος, σημείωσε ότι η όλη επιχείρηση των ιταλικών και των ελληνικών αρχών εξελίσσεται ομαλά και με γρήγορους ρυθμούς. Εντός της ημέρας αναμένεται στην περιοχή και το ρυμουλκό σκάφος «Ιόνιο Πέλαγος» από την Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση μεταφοράς του Norman Atlantic σε ιταλικό λιμάνι.

Πρόκειται για τις Θηραίου Ουρανία, Αγγελοπούλου Έλενα και Θεοφίλη Ρεγγίνα.

Επίσης, καθ’ οδόν προς το σημείο είναι και το ρυμουλκό «Ιόνιο Πέλαγος» που ξεκίνησε από την Πύλο για να συνδράμει τις προσπάθειες ρυμούλκησης.

Ο κ.Λαγκαδιανός επιβεβαίωσε ότι οι ιταλικές Αρχές έχουν ενημερώσει πως στους επιβάτες έχουν χορηγηθεί από τους Ιταλούς «είδη προστασίας και πρώτης ανάγκης», ενώ στο κλιμάκιο γιατρών που επιβιβάστηκε δεν έχει δηλωθεί κάποιος τραυματισμός από επιβάτη ή μέλος του πληρώματος.

Η φωτιά, που τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο, εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο γκαράζ, υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα αιτίες.

Στην επιχείρηση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν πλέον στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων του NORMAN ATLANTIC, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ, που όπως είναι γνωστό διαθέτει επίσης ελικόπτερο, πλησιάζει την Κέρκυρα.

Τέλος 2 αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν προσγειωθεί στα αεροδρόμια του Λέτσε και του Μπάρι για να παραλάβουν Έλληνες διασωθέντες.

Μαρτυρία για τέσσερις νεκρούς
Οπως ανέφερε η ιταλική τηλεόραση, ένας τούρκος διασωθείς επιβάτης του πλοίου, ο οποίος βρίσκόταν σε κατάσταση σοκ, δήλωσε ότι είδε τέσσερις νεκρούς στη γλίστρα, το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Έλληνας, Γ.Δούλης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο Star, τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους νεκρούς.

Επικοινωνία Σαμαρά με τον γιο του νεκρού
Με τον γιο του Γιώργου Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο “Norman Atlantic”, επικοινώνησε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο γιος του άτυχου επιβάτη βρίσκεται στην Ελβετία, όπου περίμενε εκεί τους γονείς του.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά του λύπη για τον άδικο χαμό του πατέρα του και του ευχήθηκε να είναι δυνατός, να έχει κουράγιο και να εμψυχώσει τη μητέρα του που πέρασε και αυτή μεγάλη περιπέτεια.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο κ. Σαμαράς ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και ενημερωνόταν για την επιχείρηση της διάσωσης των επιβατών.

Χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου Ελληνα ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών.

Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι.

ερώτημα που προκύπτει είναι πόσοι οδηγοί βρίσκονταν στο γκαράζ…

Προηγούμενο άρθρο3η ψηφοφορία για Πρόεδρο στις 12.00- Εκλογές στον Ορίζοντα…
Επόμενο άρθροΜαφιόζικη δολοφονία στην Αττική οδό – Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.