Εκλογές την 25η Ιανουαρίου…

0

98988Άνοιξε ο δρόμος για τη διενέργεια εκλογών, μετά την άκαρπη τελευταία ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη Βουλή. Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στήριξαν 168 βουλευτές, ενώ «παρών» ψήφισαν 132 βουλευτές.

Ως εκ τούτου, ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων για την εκλογή του υποψηφίου Σταύρου Δήμα δεν συγκεντρώθηκε και η χώρα οδηγείται σε εκλογές.

Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως στις δύο προηγούμενες ονομαστικές ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Σταύρος Δήμας έλαβε 160 και 168 θετικές ψήφους αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά, οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2014.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροNorman Atlantic: 4 ακόμα νεκροί…
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη (30/12)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.