Δελτίο τύπου

Στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης και προβολής του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» και της εδραίωσης της παρουσίας του στον κατάλογο των μουσείων της χώρας, συστηματοποιείται το «άνοιγμά» του προς τους μαθητές.
Η προσέλκυση επισκεπτών από σχολεία όλης της Ελλάδας και κατ’ επέκταση η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλησμόνητων πατρίδων, αποτελεί πρωτεύοντα στόχο της διοίκησης του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς.

“Δείτε επίσης: «Oυκ εάλω η ρίζα…», Αφιέρωμα στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» (©photos)”

Για όλες τις μελλοντικές κινήσεις μας σε αυτή την κατεύθυνση, θα ενημερώνουμε με αντίστοιχα δελτία τύπου τους συμπολίτες μας.
Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου συνολικά 80 μαθητές, από δύο δημοτικά σχολεία επισκέφθηκαν το Μουσείο. Την πρώτη ημέρα μαθητές από τα εκπαιδευτήρια Δούκα και τη δεύτερη ημέρα μαθητές από το 55ο δημοτικό σχολείο Αθηνών. Ξενάγηση στο Μουσείο πραγματοποιήθηκε από την Ευτυχία Παπαλουκά, Αντιπρόεδρο ΠΠΙΕΔ, και τη Νατάσα Μοδέ, μέλος ΔΣ ΠΠΙΕΔ.
Επιπλέον, οι νεαροί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην φωτογραφική έκθεση της Βούλας Παπαϊωάννου που έχει παραχωρηθεί από το Μουσείο Μπενάκη και εκτίθεται έως και τις 28 Νοεμβρίου στο ισόγειο του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς.

Προηγούμενο άρθροΤο Σαββάτο (15/11) συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Πόλης
Επόμενο άρθρο106 Θέσεις εργασίας στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.