ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο νέος Μητροπολίτης Ιωνίας – Φιλαδελφείας θα είναι(;) ο 38χρονος(!)… (photos)

0

panagitsa-nf-litaneia-vourliotssa (18)Πριν λίγες μέρες είχαμε την παραίτηση του Μητροπολίτη Ιωνίας – Φιλαδελφείας Κωνσταντίνου για λόγους υγείας. Μάλιστα και μέχρι να οριστεί νέος Μητροπολίτης, ο Σεβασμιότατος Κωνσταντίνος εκτελούσε χρέη τοποτηρητή.

gavriil1Σύμφωνα με πληροφορίες του Fx-news.gr, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ο νέος Μητροπολίτης Ιωνίας – Φιλαδελφείας, o οποίος θα είναι ο 38χρονος Επίσκοπος Διαυλείας και Αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Γαβριήλ Παπανικολάου.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Το 2001 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από 5τη Θεολογική Σχολή Φριβούργου της Ελβετίας.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1996 από τον τότε Επίσκοπο Διαυλείας και μετέπειτα Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό και Πρεσβύτερος στις 30 Μαΐου 2002 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Θησείου και ως Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από το 2009 έως την εκλογή του.

Στις 7 Οκτωβρίου 2012, εξελέγη Επίσκοπος Διαυλείας από την Ιεραρχία με 48 ψήφους. Ακολούθως, τοποθετήθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις 9 Οκτωβρίου 2011 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών Επίσκοπος Διαυλείας, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Προηγούμενο άρθροΜεγάλο “Μπάμ”.. σύντομα!!!
Επόμενο άρθροΣε 100 δόσεις τα χρέη σε Εφορία – Ταμεία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.