Πρόσκρουση επιβατικού πλοίου των Μινωϊκων ανοιχτά της Κέρκυρας!!!

0

7654321Μια μεγάλη περιπέτεια, ευτυχώς με αίσιο τέλος, έζησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, 692 επιβάτες και 70 άτομα πλήρωμα του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», σημαίας Ιταλίας, όταν αυτό προσάραξε σε νησίδα έξω από την Κέρκυρα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, συνέβη περίπου στις 3 τα ξημερώματα, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα Ιταλίας με 692 επιβάτες, 70 άτομα πλήρωμα και 366 οχήματα, προσέκρουσε στη νησίδα Περιστέρα ΒΑ της Κέρκυρας.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές και απέπλευσε για το σημείο πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.

Μετά την πρόσκρουση διαπιστώθηκε εισροή υδάτων σε στεγανά και στο λεβιτοστάσιο, αλλά τελικά κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας περίπου στις 4 τα ξημερώματα, χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός αλλά ούτε και θαλάσσια ρύπανση.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο της εταιρείας, ενώ προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το πλοίο έχουν καταδυθεί δύτες. Να σημειωθεί ότι την ώρα της πρόσκρουσης οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν πολύ καλές.

Το «Europalink» ανήκει στην εταιρεία «Μinoan Lines» έχει ναυπηγηθεί το 2007, έχει μήκος 218 μέτρα και πλάτος 30,5.

ΠΗΓΗcorfupress.com
Προηγούμενο άρθρο“Απομόνωση”: Ξέχασε το κινητό της και… (Νο1 στο Youtube)
Επόμενο άρθροΤα 5 πιο χαζά ψέμματα που λένε οι γυναίκες στους άντρες…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.