“Οικογένεια εκτελεστών” του παιδιού τους, στο Αστρος…

0

646482Οταν το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου περαστικοί είδαν μια φωτιά να μαίνεται κοντά στη χωματερή του Αστρους Κυνουρίας, δεν μπορούσαν να φανταστούν την τραγωδία που θα αποκαλυπτόταν στη συνέχεια…

Η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο εντόπισε στο πίσω κάθισμα του φλεγόμενου αυτοκινήτου το απανθρακωμένο πτώμα ενός νέου άνδρα. Το άψυχο σώμα του ήταν διαμελισμένο. Λίγες ώρες μετά ο πατέρας του θύματος θα ομολογούσε ότι δολοφόνησε το ίδιο του το παιδί…

Το έγκλημα έχει σοκάρει την κλειστή κοινωνία του Αστρους. Τα στόματα παραμένουν κλειστά, ωστόσο γείτονες της οικογένειας μαρτυρούν τους καβγάδες που ακούγονταν συχνά μεταξύ του γιου Γιάννη Μπάρλα και των γονιών του.

Ο 39χρονος ζούσε στην Αθήνα και δούλευε ως delivery σε εστιατόριο. Η κρίση τον έκανε να επιστρέψει στα πάτρια, στο σπίτι των γονιών του. Οι συνεχείς απαιτήσεις του για χρήματα, λένε οι περίοικοι, ήταν η αιτία για συνεχείς και έντονους καβγάδες. Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι το περασμένο Πάσχα ο γεροδεμένος νεαρός είχε χειροδικήσει σε βάρος της μητέρας του… «Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί τη φρικτή δολοφονία του», παραδέχονται στο «Εθνος».

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του απανθρακωμένου πτώματος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης ξεκίνησαν την έρευνα για τους δράστες του εγκλήματος. Ολα τα στοιχεία οδηγούσαν στην οικογένεια του θύματος και γι’ αυτό κάλεσαν τους γονείς για κατάθεση. Κατά την εξέτασή του από τους αξιωματικούς, ο 75χρονος Γιώργος Μπάρλας «έσπασε». Ομολόγησε το έγκλημά του και περιέγραψε με λεπτομέρειες τα γεγονότα, λέγοντας ότι έφτασε στο έγκλημα εξαιτίας οικογενειακών διαφορών.

Οπως ισχυρίστηκε, το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, στην αυλή της πατρικής κατοικίας ο 75χρονος είχε ακόμη έναν καβγά με τον 39χρονο γιο του. Μετά το φραστικό επεισόδιο τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο, ένα δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα. Με τις τρεις σφαίρες ο γιος του έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη συνέχεια με τη βοήθεια του 71χρονου αδελφού του τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο αυτοκίνητό του, έβγαλαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και το οδήγησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία.

Από την περιοχή τούς παρέλαβε ο 53χρονος γαμπρός του θύματος, ο οποίος και τους μετέφερε πίσω στο σπίτι τους. Την ίδια στιγμή η 67χρονη μητέρα του θύματος και η 70χρονη κουνιάδα της φρόντισαν να καθαρίσουν την αυλή του σπιτιού, με σκοπό να μην αφήσουν κανένα σημάδι του εγκλήματος.

Ο πατέρας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Για την εμπλοκή της στην υπόθεση συνελήφθη η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος αδελφός του πατέρα του θύματος και η 70χρονη σύζυγός του, όπως και ο 53χρονος σύζυγος της αδελφής του θύματος.

Κατά τις έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο του πατέρα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Προηγούμενο άρθροΠάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»: Όπως λέμε… ‘Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας…
Επόμενο άρθρο300 χρόνια Αγιος Κοσμάς Αιτωλός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Ναό της Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.