Παιδικοί Σταθμοί: Με τερματισμό της δωρεάν φιλοξενίας προειδοποιεί η Κομισιόν

0

IF

Με τερματισμό της δωρεάν φιλοξενίας για χιλιάδες βρέφη και νήπια στους παιδικούς σταθμούς με κονδύλια από το ΕΣΠΑ προειδοποιεί η Κομισιόν, προτείνοντας αντίτιμο – έστω και συμβολικό – εκ μέρους των γονιών, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το αίτημα της Επιτροπής έγινε γνωστό σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης –Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.

Ο κ. Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Η ΚΕΔΕ έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα στην ερχόμενη σχολική χρονιά και διεκδικεί τη διάθεση ποσού 250.000.000 ευρώ αφενός για να καλυφθούν “οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης, αφετέρου για να διορθωθούν οι μεγάλες μειώσεις που υπήρξαν στις τιμές των κουπονιών”.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΠάμελα Άντερσον: Το αιώνιο σύμβολο του σεξ
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές: Άνοδο των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.