Μαζί με τις κάλπες έκλεισαν και τα ειδοποιητήρια κατασχέσεων

0

oaee

Μαζί με τις κάλπες έκλεισαν οι φάκελοι με τα προ-ειδοποιητήρια κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και τον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι επαγγελματίες περίμεναν τα ειδοποιητήρια, γύρω στον περασμένο Απρίλιο ή Μάρτιο, σύμφωνα με την προθεσμία που είχε δοθεί για να υπαχθούν σε ρύθμιση, δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου του 2013. Ωστόσο, οι τριπλές κάλπες καθυστέρησαν κάπως την αποστολή τους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ελάφρυνση των οφειλετών του ΟΑΕΕ γίνεται επιτακτική, καθώς τις τελευταίες μέρες άρχισαν να καταφθάνουν τα ειδοποιητήρια σε “ορισμένους” μόνο όπως λένε από το υπουργείο Εργασίας από τους 390.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ (επί συνόλου 440.000 περίπου) που δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιου είδους ρύθμιση.

Τα ίδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας που βρίσκονται σε ευθεία συνεννόηση με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), επισημαίνουν με εμφανή πως πρόκειται μόνο για “ειδοποιητήρια” οφειλών και όχι για “κατασχετήρια” λόγω αδυναμίας ικανοποίησής τους.

Στα “ειδοποιητήρια”, σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ξεκαθαρίζεται ότι σε περίπτωση μη εξόφλησης της οφειλής σε είκοσι μέρες ξεκινάει η διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων του ασφαλισμένου ή στοιχείων απαιτήσεων του ασφαλισμένου προς τρίτους.

ΠΗΓΗaftodioikisi.gr
Προηγούμενο άρθροΔΝΤ: Μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα
Επόμενο άρθροΤο χειρότερο δυστύχημα όλων των εποχών σε αγώνες αυτοκινήτου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.