Ξεσηκώθηκαν οι Βραζιλιάνοι κατά του Μουντιάλ

0

160514111234_4946

Πάνω από 12.000 Βραζιλιάνοι βγήκαν στους δρόμους του Σάο Πάολο για να διαμαρτυρηθούν κατά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, για χάρη του οποίου αυξήθηκε η αστυνομική βία τη στιγμή που ο λαός της χώρας αντιμετωπίζει την ακραία φτώχεια.

Με ειρηνική πορεία οι διαδηλωτές απαίτησαν μέτρα για την ανακούφιση των απόρων και την παροχή στέγης σε όσους βρίσκονται στο δρόμο.

Γύρω από το στάδιο, 400 απόστρατοι στρατιωτικοί αστυνομικοί διαδήλωσαν διεκδικώντας καλύτερες συντάξεις και μισθούς και, ένωσαν τη φωνή τους με τους διαδηλωτές του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST) που ζητούν την κατασκευή εργατικών κατοικιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε ειρηνικό κλίμα. “Δεν θα ρίξουμε ούτε μία πέτρα στη στάδιο”, δήλωσαν μέλη του MTST. Οι διαδηλωτές έξω από το στάδιο φώναζαν συνθήματα κατά του Μουντιάλ και της κερδοσκοπίας στην αγορά ακινήτων, ενώ απέκλεισαν την κυκλοφορία, σύμφωνα με το Estado de Sao Paulo.

Τα μέλη του MTST πραγματοποίησαν τις τελευταίες εβδομάδες πολλές διαδηλώσεις. Στις αρχές Μαΐου είχαν καταλάβει παράνομα υπαίθριο χώρο κοντά στο στάδιο, τον οποίο είχαν ονομάσει “Κύπελλο του Λαού”.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΝ. Φιλαδέλφεια: Στο ΠΠΙΕΔ η “Αναγέννηση” της ΑΕΚ στις 15 Ιούνη!
Επόμενο άρθροΝ. Φιλαδέλφεια: “Μάχη για το Άλσος”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.