Δημόσιο: Επαναφορά 13ου μισθού βάσει παραγωγικότητας

0

thumbnail

Επί θύρας βρίσκεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με σύνδεση του μισθού με την αποδοτικότητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το ετήσιο «μπόνους» που θα λαμβάνουν όσοι πιάνουν τους στόχους θα αποτελέσει επί της ουσίας επαναφορά του «κομμένου» 13ου μισθού. Οι αλλαγές με το νέο μισθολόγιο αναμένεται να εφαρμοσθούν από τις αρχές του νέου έτους, ενώ ως αποδοτικοί υπάλληλοι θα θεωρούνται όσοι έχουν πιάσει το 90% των στόχων που έχουν τεθεί. Την ίδια ώρα πάντως αναμένονται και μειώσεις για όσους υπαλλήλους κριθούν ως μη αποδοτικοί.

Αν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το αντίθετο – δηλαδή μειώσεις στους μη παραγωγικούς υπαλλήλους, αυτούς που θα συγκεντρώνουν τα λιγότερα μόρια, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει ως «δημοσιονομικά ουδέτερο» το μέτρο των πριμ παραγωγικότητας, κάτι το οποίο στην πράξη συνεπάγεται μειώσεις για τους μη ικανούς.

Επιπλέον και το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του έκανε ειδική αναφορά για τις απαιτούμενες προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενώ υπάρχουν υπάλληλοι υψηλών προσόντων με χαμηλές αμοιβές, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι χαμηλής εκπαίδευσης ή σε θέσεις χωρίς αυξημένες ευθύνες οι οποίοι αμείβονται καλύτερα από ότι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους στον ιδιωτικό τομέα.

ΠΗΓΗlocalit.gr
Προηγούμενο άρθροΒίντεο με το 1ο “μετεκλογικό” Δ.Σ., απόφαση για έκτακτη συνεδρίαση για το “ρυθμιστικό” (ΑΕΚ) και όχι μόνο…
Επόμενο άρθροΕπανατοποθετούνται 600 διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.