“Επίκληση για την ειρήνη” Πατριάρχη – Πάπα! Παρών ο “δικός μας” Παντελεήμων Παπασυννεφάκης! (photos)

0

patriarxhs-vartholomeos-papas-papasynnefakhs (3)“Επίκληση για την ειρήνη” οργάνωσε την Κυριακή το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος στους κήπους του Βατικανού.

Στο σημείο της προσευχής μεταφέρθηκαν με ένα άσπρο μικρό λεωφορείο ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Η εικόνα του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους δυο προέδρους που περπατούν δίπλα στο μουσείο του Βατικανού κάνει τον γύρο του κόσμου» αναφέρει η ιταλική τηλεόραση RAI.

Όπως προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη τρεις διαδοχικές προσευχές: η εβραϊκή, η χριστιανική και η μουσουλμανική.

patriarxhs-vartholomeos-papas-papasynnefakhs (2)Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε να αναγνώσει ένα απόσπασμα από το Βιβλίο του Ησαΐα. Αναγνώστηκε, επίσης, στην αραβική γλώσσα, η προσευχή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης για την ειρήνη.

Ο Πάπας απευθυνόμενος σήμερα στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τον αποκάλεσε και πάλι «τον αδελφό μου Ανδρέα», αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρέα, ο οποίος ίδρυσε την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Με παρέμβασή του μέσω Twitter εξάλλου ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «από όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να στηρίξουν την πρωτοβουλία της προσευχής για την Μέση Ανατολή».

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Φραγκίσκος, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας και οι πρόεδροι Πέρες και Αμπάς θα συνομιλήσουν, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στον «Οίκο της Αγίας Μάρθας», όπου διαμένει μόνιμα ο ποντίφικας και φιλοξενείται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Λειτουργία Πατριάρχη στη Ρώμη

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και ο εσπερινός της γονυκλισίας στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Ρώμης, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στη διάρκεια του εσπερινού ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε της ευχές της γονυκλισίας στην ελληνική και την ιταλική γλώσσα ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παρουσία του στη Ρώμη, κατόπιν προσκλήσεως του Πάπα, για να συμμετάσχει στη συνάντηση και την προσευχή για την επικράτηση της ειρήνης στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. “Ελπίζουμε αυτή την φορά να σημειωθεί μια σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση της επιτεύξεως της ειρήνης με την βοήθεια του Θεού”, σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος σημείωσε ότι μετά την πρώτη συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο, πριν ένα χρόνο, εγκαινίασαν μια ειλικρινή και αδελφική φιλία και επικοινωνία.

Να σημειώσουμε ότι κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Ρώμη, τον συνόδευε ο Φιλαδελφειώτης Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, ο οποίος και βρίσκεται το τελευταίο έτος στην Ιταλία για ανώτατες Θρησκευτικές σπουδές.

 

ΠΗΓΗΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΈρχονται 2.500 απολύσεις στους δήμους!!!
Επόμενο άρθροΔύναμη Πολιτών: “Ούτε μια μέρα χαμένη”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.