Ανασχηματισμός “Τυφώνας”! Δείτε ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν…

0

6b64000f326a91f11256aec4d6d194cc_XLΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με τον ανασχηματισμό αποχωρούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Όσον αφορά τις εισόδους, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας. Στο Παιδείας ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σαρωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φέρνει ο ανασχηματισμός, καθώς, κατά τις έως τώρα πληροφορίες αλλάζουν χέρια τουλάχιστον έξι από τα 18 υπουργικά χαρτοφυλάκια, συν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με τον ανασχηματισμό αποχωρούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Εκτός βρίσκονται επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Όσον αφορά τις εισόδους, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος αφήνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ υφυπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να πηγαίνει στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Όσον αφορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φαίνεται να πηγαίνει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, με πιθανό υφυπουργό τον Γιάννη Κουτσούκο.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν επίσης την Άντζελα Γκερέκου να αναλαμβάνει θέση είτε υπουργού, είτε υφυπουργού στον υπουργείο Πολιτισμού.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι ηγεσίες του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αλλά και του υπουργείου Υποδομών, ενώ αμετακίνητη φαίνεται πως είναι και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η προσοχή όλων παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν αποκλείεται «σπάσιμο» του ΥΠΟΙΚ. Στις θέσεις τους πάντως φαίνεται να μένουν ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.

Η ανακοίνωση του νέου σχήματος αναμένεται λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα…

 

ΠΗΓΗskai.gr
Προηγούμενο άρθροΔύναμη Πολιτών: “Ούτε μια μέρα χαμένη”!
Επόμενο άρθροΑνασχηματισμός: Αυτοί είναι οι νέοι Υπουργοί!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.