Άγιος Κοσμάς Ν.Φ.: Φωτορεπορτάζ από το Μνημόσηνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

0

PALAIOLOGOS14 021Με κατάνυξη και Βυζαντινή λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα 1 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας , Μνημόσυνο υπέρ Αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πάντων των συν αυτώ πεσόντων κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Της Θ. Λειτουργίας που προηγήθηκε και του Μνημοσύνου προέστη,με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Κωνσταντίνου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Νεκτάριος Μουλατσιώτης ,Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Δωρίδος , ο οποίος και ομίλησε εμπνευσμένα τόσο για την προσωπικότητα και την θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου,όσο και για την σημερινή κρίση αξιών που ζει η Πατρίδα μας και τόνισε πως “αν δεν είχαμε λησμονήσει τα δεινά που περάσαμε δεν θα ζούσαμε τα σημερινά πάθη” .

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής,Σύλλογοι Κωνσταντινουπολιτών , Μικρασιατικές Οργανώσεις και πλήθος πιστών .

Ακολούθησε Εκκλησιαστική δοχή στην αίθουσα του Ι. Ναού

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Ν. Φιλαδέλφεια 1 Ιουνίου 2014

Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης

Προηγούμενο άρθρο“Μεγάλη Δευτέρα” για το γήπεδο της ΑΕΚ!!!
Επόμενο άρθρο3 Τραπεζικοί… “έφαγαν” χρυσάφια…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.