Στη παγκόσμια ελίτ το πανεπιστήμιο της Ελλάδας

0

foitites_471431446-600x334

Μόνο ένα ελληνικό πανεπιστήμιο συγκαταλέγεται στην παγκόσμια ελίτ σύμφωνα με πρόσφατη κατάταξη με τα κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Times.

Πρόκειται για το πανεπιστήμιο της Κρήτης, που μάλιστα κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται μεταξύ των 400 πρώτων ΑΕΙ, στην ομάδα των θέσεων μεταξύ 301-350 (η κατάταξη εξειδικεύει τις θέσεις μόνο για τα 200 πρώτα πανεπιστήμια, τα υπόλοιπα τα ομαδοποιεί ανά πενηντάδα).

«Παρά τις γνωστές, τεράστιες οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης πέτυχε να βελτιώσει τη θέση του στην παγκόσμια ελίτ των ΑΕΙ», αναφέρει η έκθεση.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το California Institute of Technology (Caltech) των ΗΠΑ, ενώ γενικότερα, τις πρώτες 200 θέσεις μονοπωλούν τα πανεπιστήμια των μεγάλων οικονομικά και πληθυσμιακά χωρών.

Ενδεικτικά, από τα πρώτα 20, 15 είναι των ΗΠΑ και παρεμβάλλονται η Οξφόρδη (2η), το Κέμπριτζ (7ο), το Imperial College (10ο), το Institute of Technology της Ζυρίχης (14ο) και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (20ό).

Κριτήρια της κατάταξης είναι οι απόψεις των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, της αγοράς εργασίας και των αρμόδιων κρατικών λειτουργών σε κάθε χώρα.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“ΜΠΡΟΣΤΑ”: Διαβάστε το πρόγραμμα του συνδυασμού της Βάσως αγαγιώτου
Επόμενο άρθρο“ΜΠΡΟΣΤΑ”: Φωτορεπορτάζ από την ομιλία της Βάσως Αγαγιώτου στην Πλατεία Πατριάρχου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.