Οι δυάδες των εκλογών στις μεγάλες πόλεις

0

ekloges-660_32

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Μεταξύ των υποψηφίων κυριαρχεί η ταυτότητα «του ανεξάρτητου», ενεργεία δήμαρχοι εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις εν ενεργεία δημάρχων που δεν κατάφεραν να βγουν στο δεύτερο γύρο.

Στην Αθήνα ο σημερινός Γιώργος Καμίνης (ανεξάρτητος) παραμένει στην κούρσα, καθώς έρχεται πρώτος, με μιάμιση μονάδα διαφορά από το Γαβριήλ Σακελαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ).

Στη Θεσσαλονίκη ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης (ανεξάρτητος) προηγείται με δέκα σχεδόν μονάδες από τον αντίπαλό του Σταύρο Καλαφάτη (ΝΔ).

Στον Πειραιά, ο προερχόμενος από το χώρο του ποδοσφαίρου Γιάννης Μώραλης προηγείται με δύο μονάδες από τον σημερινό δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο (ΝΔ).

Στο Ηράκλειο Κρήτης, ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Κουράκης (ανεξάρτητος προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΜ), προηγείται με δώδεκα μονάδες από τον Β. Λαμπρινός (ανεξάρτητος, στηριζόμενος από ΝΔ, ΔΗΜΑΡ).

Στο Περιστέρι ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης (ανεξάρτητος) εξελέγη με ψηλό από την πρώτη Κυριακή.

Το ίδιο συνέβη και στον Δήμο Αγίου Ιωάννη –Ρέντη, όπου ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, (ανεξάρτητος με στήριξη ΝΔ και ΔΗΜΑΡ) εξελέγη από την πρώτη Κυριακή.

Αντιθέτως στην Πάτρα ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δημαράς έμεινε εκτός κούρσας. Στο β΄ γύρο θα κριθούν ο Κ. Πελετίδης (ΚΚΕ) και ο Κ. Χριστόπουλος (ανεξάρτητος, προερχόμενος από ΝΔ.

Το ίδιο συνέβη και στη Λάρισα, όπου ο νυν δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης έμεινε εκτός δεύτερου γύρου, όπου εισέρχονται με μικρή διαφορά μεταξύ τους η Ρ. Καλαραριώτου (ανεξάρτητη, προερχόμενη από τη ΝΔ) και ο Α. Καλογιάννης (ανεξάρτητος, στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους).

Στο Βόλο επίσης ο νυν δήμαρχος Πάνος Σκοτεινιώτης έμεινε εκτός. Στην πρώτη θέση εξελέγη ο προερχόμενος από το χώρο του ποδοσφαίρου Α. Μπέος που θα αναμετρηθεί την Κυριακή με τον Μ. Πατσιαντά (ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι).

Στο Αγρίνιο, ο νυν δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός ήρθε δεύτερος την πρώτη Κυριακή και στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Γ. Παπαναστασίου (ανεξάρτητος, προερχόμενος από τη ΝΔ).

Δήμος Αθηναίων: Γ. Καμίνης (ανεξάρτητος): 21,05% – Γ. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ) 20%

Δήμος Θεσσαλονίκης: Γ. Μπουτάρης (ανεξάρτητος): 36,03% – Στ. Καλαφάτης (ΝΔ): 26,19%

Δήμος Πειραιά: Γ. Μώραλης (ανεξάρτητος): 33,29% – Β. Μιχαλολιάκος (ΝΔ): 31,3%

Δήμος Ηρακλείου: Γ. Κουράκης (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ): 40,6 Β. Λαμπρινός (ανεξάρτητος, στηριζόμενος από ΝΔ, ΔΗΜΑΡ): 28,3

Δήμος Πατρέων: Κ. Πελετίδης (ΚΚΕ) 25,29- Κ. Χριστόπουλος (ανεξάρτητος, προερχόμενος από ΝΔ): 23,74

Δήμος Λάρισας: Ρ. Καλαραριώτου: 23,34% (ανεξάρτητη, προερχόμενη από τη ΝΔ) – Α. Καλογιάννης: 22,62 % (ανεξάρτητος, στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους)

Δήμος Βόλου: Α. Μπέος (ανεξάρτητος): 38,14% – Μ. Πατσιαντάς (ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι): 24,92%

Δήμος Αγρινίου: Γ. Παπαναστασίου (ανεξάρτητος, προερχόμενος από τη ΝΔ): 38,35% – Π. Μοσχολιός (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ): 30,74%

Δήμος Κερκυραίων: Κ. Νικολούζος (ΣΥΡΙΖΑ): 31,44% – Μερόπη Υδραίου (ανεξάρτητη, προερχόμενη από τη ΝΔ): 26,15%

Δήμος Ρόδου: Φ. Χατζηδιάκος (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ): 37,14% – Καρίκης Ευστράτιος (ΝΔ): 23,11%

Δήμος Περιστερίου: Α. Παχατουρίδης (ανεξάρτητος): 62,18% – Δ. Κελάφας (ανεξάρτητος): 13,34%

Δήμος Νίκαιας Ρέντη: Γ. Ιωακειμίδης (Ανεξάρτητος με στήριξη ΝΔ και ΔΗΜΑΡ): 62,09% – Στ. Μπενετάτος (ΚΚΕ): 13,00%

 

ΠΗΓΗlocalit.gr
Προηγούμενο άρθροΠοιοι δήμοι έβγαλαν Δήμαρχο
Επόμενο άρθροΠεριφερειακές: Ο δεύτερος γύρος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.