3ο Γυμνάσιο Ν.Φ.: Ανακοίνωση Δημάρχου Έφης Γαϊτανά, για το θέμα του σχολείου

0

gaitanaΣχετικά με το ζήτημα του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας,

Σας ενημερώνουμε ότι η Δήμαρχος και ο Δήμος δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και δεν μπορούν να αποφασίσουν το κλείσιμο ενός σχολείου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα την αριθ. 105657/16-10-2002 Υπουργική Απόφαση ( ΦΕΚ 1340/Β/16-10-2002) όπου αρμόδιο όργανο για το κλείσιμο σχολείου είναι η Δ/ση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης , ύστερα από σχετικό αίτημα του εκάστοτε Διευθυντή της σχολικής μονάδας.(αρ.21,24, 26, 29, 30, 32,)

Στην προκειμένη περίπτωση η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας, κ. Κέκκου , δεν ενημέρωσε εξαρχής ως όφειλε:

την αρμόδια Β/μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης
το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου
το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,

παρά αφότου είχαν σταματήσει με δική της προτροπή τα μαθήματα και με απόφαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, μόλις στις 5-5-2014, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές….
Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Κέκκου, επέτρεπε τη λειτουργία και συνέχιζε τα μαθήματα στο εν λόγω σχολείο, όλους αυτούς τους μήνες;

Αντίθετα ο Δήμος, από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση της Έκθεσης Αυτοψίας, απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του σχολικού κτιρίου ΟΣΚ, ως όφειλε, για την αποκατάσταση των ζημιών .

Το ότι ο ΟΣΚ είναι ιδιοκτήτης του σχολικού κτιρίου αποδεικνύεται από το έγγραφο της Πολεοδομίας στις 9-5-2014, με το οποίο δίνεται εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου λόγω της αδυναμίας του ΟΣΚ, να προβεί άμεσα στην υποχρεωτική λήψη μέτρων ασφαλείας.

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω υποκινείται από διάφορους κύκλους μία προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων .

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Παιδεία, τα παιδιά της σχολικής κοινότητας και οι γονείς τους, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για πολιτικά οφέλη.

Οι υπεύθυνοι, οι οποίοι δημιούργησαν τη συγκεκριμένη κατάσταση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, οφείλουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΦΗ ΓΑΪΤΑΝΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Προηγούμενο άρθροΆλλη μια υποψήφια που ανάβει φωτιές!
Επόμενο άρθροΤο 3ο… οι ευθύνες… και η 26η Μαΐου…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.