ΒΒC: Αυτός είναι ο πιο φτωχός Πρωθυπουργός του κόσμου

0

protypoutgos_ftoxoteros

Πρόκειται ίσως για τον φτωχότερο πρωθυπουργό του πλανήτη: ο 75χρονος Σουσίλ Κοϊράλα που εξελέγη πρωθυπουργός του Νεπάλ τον περασμένο Φεβρουάριο, ζει με ελάχιστα χρήματα και δήλωνει στο πόθεν έσχες τρία κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα τουλάχιστον με άρθρο του BBC.

O 75χρονος φέρεται μάλιστα τον περασμένο μήνα να επέστρεψε στο δημόσιο ταμείο 650 δολάρια τα οποία επρόκειτο να δαπανήσει στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Μιανμάρ.

«Ο πρωθυπουργός επέστρεψε τα χρήματα διότι δεν ξοδεύτηκαν», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Ο ασκητικός τρόπος ζωής του νέου πρωθυπουργού έχει μεγάλη απήχηση στους Νεπαλέζους , μια χώρα με υψηλά ποσοστά διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.

O Κοϊράλα δεν έχει σπίτι στην κατοχή του και όταν επισκέπτεται τη γενέτειρά του διαμένει ως φιλοξενούμενος στο σπίτι του αδελφού του.

ΠΗΓΗathensvoice.gr
Προηγούμενο άρθροΣε ποιούς κλάδους έρχονται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας
Επόμενο άρθροΦωτογραφίες απο όλο το κόσμο απαθανατίζουν μοναδικές στιγμές
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.