Το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

0

δεη-

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι «Δημιουργίας νέας καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, βάσει του οποίου προβλέπεται το σπάσιμο της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας με τη δημιουργία μιας « μικρής ΔΕΗ», αξίας περί το 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της διοίκησης της εταιρείας.

Η «μικρή ΔΕΗ» αναμένεται να είναι μία επιχείρηση στην οποία θα δοθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της εταιρείας και να διαθέτει ένα «καλάθι» παραγωγής ρεύματος συνολικής ισχύος 2.400 με 2.500 Μεγαβάτ. Τα 1.400 Μεγαβάτ θα προέρχονται από μονάδες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη.

Η ΓΕΝΟΠ έχει ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι με την πώληση του 66 % των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που θα σχηματίσουν τη «μικρή ΔΕΗ» «θα καταστραφεί ένας ολόκληρος λειτουργικός μηχανισμός που εξαιτίας του δημόσιου χαρακτήρα του μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή τροφοδοσία όλης της χώρας και την αποτελεσματική και ταχύτατη επισκευή των βλαβών ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο οικισμό της πατρίδας μας».

Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συγκεκριμένα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός «για την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και ειδικότερα για το αν επιθυμεί τη διάλυση και το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας».

 

ΠΗΓΗkarfitsa.gr
Προηγούμενο άρθροΧάλκινοι οι Παίδες της ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΣοκ: 16χρονη σκότωσε την φίλη της με 65 μαχαιριές
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.