Λάκης Παππάς: Πέθανε ο άνθρωπος που είχε μαγέψει τη Ν.Φιλαδέλφεια

0

1969379_10202136018738469_309918295_nΦωτογραφία: Το “Παραμύθι χωρίς όνομα” από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών και τη Νεανική Θεατρική Σκηνή Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας όπου ερμήνευσε τα τραγούδια της παράστασης (του Μάνου Χατζιδάκι) ο Λάκης Παππάς

«Η φωνή των μπουάτ» ο τραγουδιστής Λάκης Παππάς, πέθανε το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 76 ετών.

Τα λόγια της συνεργάτιδας του και σκηνοθέτης της θεατρικής σκηνής Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας μας συγκινούν..

“Mε αγωνία περίμενα τον Λάκη Παππά . . . 
Τον τραγουδιστή της εφηβείας μου . . Η φωνή του είχε γίνει φωνή δική μου στα 17 μου χρόνια. Με ηρεμούσε και με αγριεύε. Όπως ο έρωτας . . . Ήρθες στις τελευταίες πρόβες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Φιλαδέλφειας. . . Στο σχολείο της καρδιάς πολλών. Απλός, γλυκός, τρυφερός, άμεσος, ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ . . . Ποτέ δεν θα ξεχάσω που όταν τελειώσαμε την πρόβα έμεινες μαζί μας και μας τραγούδησες. Βλέπω ακόμα εκεί στο μισοσκόταδο της αίθουσας παιδιά να κάθονται γύρω σου και εσύ να παίζεις κιθάρα και να τραγουδάς : Nα μ’αγαπάς . . . όσο μπορείς να μ’αγαπάς. Εγώ Λάκη σ’αγαπούσα χρόνια!!! Τον Ιούνιο του 2012 σε αγαπήσανε παιδιά 12 με 20 χρονών.

Σήμερα θα σ’αποχαιρετίσουμε . . .
Καλό ταξίδι . . . . .

Πελαγία Βουτζουλίδου”

DB75CF20F7997B5AF2963AA357D3481A

Ένα μικρό ιστορικό:

Γεννήθηκε το 1938 στην Πρέβεζα και έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση το 1959, ενώ αναδείχθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι -ο οποίος και ήταν από τους πρώτους που διέγνωσαν το ταλέντο του στην κιθάρα και την ερμηνεία, τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πάλι σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη (μουσική: Μάνος Χατζιδάκις).

Από τα πλέον γνωστά του τραγούδια ήταν «Πάει κι’ αυτή η Κυριακή», «Μη κουραστείς να μ΄αγαπάς», «Ήταν καμάρι της Αυγής» «Μανούλα μου», «Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη», «Έλα μαζί μου», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι».

 

Προηγούμενο άρθροΠολυνομοσχέδιο: Αλλαγές στο ωράριο καταστημάτων
Επόμενο άρθροΝέα στοιχεία: Σε νέο σημείο οι έρευνες για το χαμένο Boeing
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.