«Αλωνίζουν» τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια.Πάνω απο 205.000 μολύνθηκαν το 2013

0

nosokomeio_oros_-622x354-0_0

«Αλωνίζουν» τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια και «χτυπούν» εκατοντάδες ευάλωτους ασθενείς, κατά τη νοσηλεία τους στα Ελληνικά νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), περισσότεροι από 205.000 Έλληνες μολύνθηκαν πέρυσι από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, καταγράφοντας σημαντική αύξηση, που φέρνει την Ελλάδα ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα μικροβιακής αντοχής.

«Η μεγάλη κατανάλωση αντιβιοτικών καθώς και η έλλειψη προσωπικού στο ΕΣΥ είναι σύμμαχοι στην αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων», υποστήριξε η Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κα. Τζένη Κρεμαστινού, με αφορμή τη διεξαγωγή του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, που διοργανώνεται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των λοιμώξεων προκαλείται από τρία παθογόνα, Acinetobacter, Klebsiella και Pseudomonas». Τα τρία αυτά μικρόβια είναι ανθεκτικά σε ποσοστό πάνω από 50% στα διαθέσιμα αντιβιοτικά.

Σύμφωνα όμως με την κα. Κρεμαστινού, ακόμη πιο ανησυχητική είναι η ύπαρξη νέων στελεχών Klebsiella (NMD), τα οποία είναι ανθεκτικά σε όλα τα αντιβιοτικά, που ανιχνεύονται τους τελευταίους μήνες σε συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νοσοκομείων στη χώρα.

Στους 111 οι θάνατοι από τη γρίπη

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 291 σοβαρά περιστατικά γρίπης και 111 θάνατοι. Άλλοι 46 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από το σύνολο των 291 ασθενών, οι 275 δεν είχαν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, ενώ οι 108 από τους 111 ασθενείς που πέθαναν από γρίπη (ποσοστό 98%) δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η γρίπη «χτύπησε» κυρίως ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, ηλικίας 50 έως 70 χρόνων, ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές καταγράφηκαν στις ηλικίες 60 έως 70.

Επίσης, δεκατρία σοβαρά κρούσματα γρίπης καταγράφηκαν σε παιδιά και εφήβους, εκ των οποίων τέσσερα κατέληξαν.

Τέσσερις έγκυες οδηγήθηκαν σε πρόωρο τοκετό, λόγω της νόσησης με γρίπη.

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Φωτιά σε σπίτι στο κέντρο της Πόλης! (Βίντεο-Φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΠολυνομοσχέδιο: Αλλαγές στο ωράριο καταστημάτων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.