Μια ξεχωριστή σχολική εμπειρία στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας

0

Logo_comenius
Ενθουσιασμός, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, πάθος και συγκίνηση. Με πόσες λέξεις να περιγράψει κανείς την εξαιρετική δουλειά του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας και τα συναισθήματα που άφησε πίσω της η ολοκλήρωση της 4ης συνάντησης του Προγράμματος Comenius με θέμα «Ευρώπη – Ενότητα στην Πολυμορφία» που υλοποιεί το συγκεκριμένο σχολείο με αντίστοιχα σχολεία της Ρουμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Τουρκίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από 17 έως 23 Φεβρουαρίου 2014.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν την πρώτη ημέρα των εργασιών οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας παρουσία της Δημοτικής Αρχής καθώς και Συμβούλων την Εκπαίδευσης.

Ακολούθησαν, εκτός των παρουσιάσεων των έργων του Προγράμματος, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (Ακρόπολη – Μυκήνες), σε ιστορικούς τόπους (Ισθμός – Ναύπλιο), γνωριμία με την τοπική ιστορία (Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Νέα Φιλαδέλφεια), δράσεις και συνεργασίες με περιβαλλοντικές οργανώσεις και παράλληλα συναντήσεις με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας (ομαδικά παιχνίδια, παραδοσιακή μουσική, χοροί, δενδροφύτευση, απελευθέρωση άγριων πτηνών με την ΑΝΙΜΑ).

Συνεργασία μεταξύ μαθητών και καθηγητών, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τον τρόπο εκπαίδευσης και σχολικής ζωής, αλλά και ουσιαστική προσέγγιση στο θέμα της διαφορετικότητας, της αποδοχής, της ανεκτικότητας και της μετανάστευσης μέσα από διαδραστικά προγράμματα και συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).

Δράσεις και εμπειρίες, που θα σημαδέψουν για πάντα τη σχολική και γενικότερα τη ζωή των νεαρών μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας και των καθηγητών τους, που έζησαν για μία εβδομάδα κάτι το ξεχωριστό, ταράζοντας τα νερά της καθημερινότητας και δίνοντας το παράδειγμα για μια δημιουργική και ποιοτική εκπαίδευση.

Την εκδήλωση λήξης τίμησε πέραν των τοπικών αρχών η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κυρία Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, η οποία δεν παρέλειψε να εκφράσει τον εντυπωσιασμό της τόσο για τις εγκάρδιες σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών όλων των χωρών όσο και για την άψογη διοργάνωση, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) κύριος Σπύρος Καβακόπουλος, που στάθηκε άλλωστε στο πλευρό του σχολείου σε κάθε βήμα της οργάνωσης της συνάντησης του Προγράμματος στη Νέα Φιλαδέλφεια.  Συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές και τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

IMG_6089

IMG_0937

IMG_1148

DSC_0266(1)

IMG_5462

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης σε 226.546 δικαιούχους
Επόμενο άρθρο“ΜΠΡΟΣΤΑ”: Στις 23 Μάρτη, η 1η Συγκέντρωση-Παρουσίαση υποψηφίων της Βάσως Αγαγιώτου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.