Ανακοινώση Ένωσης Γονέων Φ.Χ. & 1ου ΓΕΛ, για δελτίο τύπου Συνδέσμου Μικρασιατών…

0

enosi-goneon

Λάβαμε με δελτίο τύπου απόσπασμα από το Σχολικό Συμβούλιο της 4ης Μαρτίου 2014 ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή Κ. Μαραβέγια Γεράσιμου, καθώς και δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γ.Ε.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας μετά την έκτακτη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2014, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Μικρασιατών και την ανάρτηση φωτογραφιών των μαθητών του σχολείου μας.

Ο πρόεδρος

Σ.Γ.Κ. 1ου Γ.Ε.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας

Γιώργος Ανεμογιάννης

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Νέα Φιλαδέλφεια 4 Μαρτίου 2014

Το ιστορικό του θέματος έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2013 είχε συμφωνήσει σε προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική καταστροφή στους μαθητές κυρίως της Γ΄ Λυκείου στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Γενικής Παιδείας, ύστερα από πρόταση της διδάσκουσας το μάθημα καθηγήτριας.

Η προβολή όμως αυτή σε κινηματογράφο της Νέας Ιωνίας θα κόστιζε στον κάθε μαθητή περίπου 7 ευρώ . Έτσι αναζητήθηκε τρόπος για δωρεάν προβολή της εν λόγω ταινίας και διαπιστώθηκε ότι ο Σύνδεσμος Μικρασιατών της Νέας Φιλαδέλφειας κατείχε το σχετικό DVD καθώς και το δικαίωμα της δωρεάν προβολής. Σε συνεννόηση με το φορέα αυτό ρυθμίστηκε η προβολή να γίνει στο χώρο του σχολείου και σε χρόνο που θα οριζόταν αργότερα.

Στα μέσα Φεβρουαρίου 2014 η διδάσκουσα καθηγήτρια σε επικοινωνία με το Σύνδεσμο ,

κανόνισε να γίνει η προβολή για τους μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 στην διάρκεια της 6ης ώρας στο εργαστήριο Φυσικών Επιστήμων του σχολείου μας. Για την εν λόγω προβολή συμφώνησε ο Σύλλογος Διδασκόντων καθώς και ο Σύλλογος Γονέων.

Την επομένη μέρα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου,

κ. Ανεμογιάννη ,πληροφορηθήκαμε τη λήψη και ανάρτηση φωτογραφιών από την αίθουσα που έγινε η προβολή σε τοπικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μικρασιατών.

Ύστερα από αυτά απαιτούμε από το Σύνδεσμο Μικρασιατών την άμεση απόσυρση από τις σχετικές ιστοσελίδες των εφημερίδων των φωτογραφιών των μαθητών του Σχολείου μας.

Περιμένουμε ,τέλος, την έκδοση ανακοίνωσης που θα αποκαθιστά την εικόνα των συμβάντων όπως αυτά πραγματικά έλαβαν χώρα.

———————————————————————————————

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου Γ.Ε.Λ. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Νέα Φιλαδέλφεια 4-3-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Προβολή ντοκιμαντέρ στο σχολείο – δελτίο τύπου Συνδέσμου Μικρασιατών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γ.Ε.Λ. συμφωνεί με την απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου της 4ης Μαρτίου 2014 την οποία συνυπογράφει.

Θέλει επίσης να τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις τα εξής:

Το σχολειό είναι ένας πολύ ευαίσθητος χώρος.

Δεν είναι χώρος προβολής κανενός προσώπου, καμιάς πολιτικής παράταξης, κανενός συλλόγου και βέβαια δεν είναι χώρος κομματικής ή παραταξιακής αντιπαράθεσης .

Η όποια προσφορά πρέπει να είναι ανιδιοτελής .

Σεβασμός λοιπόν στο Σχολείο και στο έργο που επιτελεί.-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. Ανεμογιάννης                                                                                                      Κ.Καλλιώρας

Προηγούμενο άρθροΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο ευχαριστεί την Taxation Consulting
Επόμενο άρθρο“Προκαλεί” πάλι η Έφη Κυριακού! (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.