«Πνίγουν» στο άγχος τους μαθητές -Τρέχουν να προλάβουν, να ολοκληρώσουν την ύλη για τις εξετάσεις

0

paideia

Σε έναν απίστευτο αγώνα δρόμου επιδίδονται οι καθηγητές της Α’ Λυκείου για να προλάβουν να ολοκληρώσουν την εξεταστέα ύλη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση οι μαθητές, ενόψει των προαγωγικών εξετάσεων.

Με το νέο σύστημα, τα θέματα αυτών θα προκύψουν κατά το ήμισυ από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία καλύπτει το σύνολο της εξεταστέας ύλης. Αν αναλογιστεί κανείς, όμως, ότι αυτή ανακοινώθηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι καθηγητές και μαθητές «τρέχουν» για να καλύψουν όλη την ύλη.

Εως και την περασμένη χρονιά, ουσιαστικά ήταν στο χέρι του κάθε καθηγητή η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης, όπως σημειώνει το «Εθνος», αλλά πλέον με την Τράπεζα Θεμάτων πρέπει να διδαχθούν ακόμη και κεφάλαια που συνήθως παραλείπονταν.

Το άγχος των μαθητών γίνεται ακόμη χειρότερο, αν υπολογιστεί πως από φέτος συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο βαθμός των τριών τάξεων του Λυκείου.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΜακελειό στη Λάρνακα
Επόμενο άρθροΑναβολή Live μετάδοσης του Δ.Σ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.