Ο αθλητισμός ως διέξοδος για τα παιδιά και τους νέους

0

χάρης προφίλΓράφει ο Χάρης Τσούλας

Μοιάζει κοινότυπο, χιλιοειπωμένο και τετριμμένο, είναι όμως αληθές. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό ακόμη και σε ερασιτεχνικό επίπεδο και σε κάθε έκφανσή του είναι μια από τις δημιουργικότερες και καλύτερες απασχολήσεις για τα παιδιά και τους νέους. Ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου πέρα από την οικονομική κρίση, η κοινωνική και αξιακή κρίση είναι εμφανής όσο ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες, η άθληση είναι καθοριστική ως φορέας παιδείας, εκγύμνασης, πολιτισμού και εξόδου από τα αδιέξοδα για τη νεολαία. Αυτό ίσχυε ούτως ή άλλως πόσο μάλλον τώρα.

Σε τοπικό επίπεδο έχουμε την ευτυχή συγκυρία παρά τα μικρά δεδομένα της περιοχής μας σε έκταση και πληθυσμό να διαθέτουμε αρκετά σωματεία ως προς το σκοπό αυτό. Η ΑΕΚ (σε επίπεδο ακαδημιών ποδοσφαίρου και ποδόσφαίρου σάλας, βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ, πυγμαχία), ο ΑΟΝΦ Άτταλος (ποδόσφαιρο), η ΦΕΑ (μπάσκετ), ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και γυμναστική), ο Χαλκηδονικός (ποδόσφαιρο) και ο Α.Σ. “Ευ Αγωνίζεσθαι” με τις σχολές ποδοσφαίρου είναι σωματεία με ιστορία και παράδοση σε ό, τι έχει να κάνει με την άθληση των νέων της γειτονιάς μας μέχρι και σήμερα.

Εκτός αυτών όμως υπάρχει και ο Ενιαίος Φορέας Δράσεων του Δήμου που περιλαμβάνει προγράμματα και τμήματα άθλησης σε επίπεδο σχολικού και μαζικού αθλητισμού σχεδόν σε όλα τα ολυμπιακά σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ξιφασκία, ταε κβον ντο, τένις, κολύμβηση, μοντέρνος χορός, ποδόσφαιρο 5Χ5) ειδικά απευθυνόμενα σε παιδιά και εφήβους. Όμως η άθληση δεν περιλαμβάνει μόνο τη μαζικότητα. Σημαντική είναι και η προσφορά του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας για την επαφή των νέων με ένα σπουδαίο πνευματικό σπορ, το σκάκι όπως και του συλλόγου “Ολύμπιοι” ως προς τους αγώνες δρόμου. Δεν θα έπρεπε όμως να ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την αθλητική προσφορά ιδιωτικών πρωτοβουλιών στην περιοχή μας όπως του Budo Center (πολεμικές τέχνες) και του Α.Σ. “Ανδρομέδα” (ταε κβο ντο και ενόργανη γυμναστική).

Παρατηρείται ένα εύρος και μια ποικιλία αθλημάτων στα οποία μπορούν να ενταχθούν οι νέοι και οι νέες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας. Και παρά τα διάφορα προβλήματα ή τις ελλείψεις σε εγκαταστάσεις, όλα τα προαναφερθέντα σωματεία και ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου προσφέρουν ποιοτικά προγράμματα άθλησης και εκγύμνασης. Αξίζει λοιπόν ο κόπος καθότι “νους υγιής εν σώματι υγιεί” και μάλιστα από νεαρή ηλικία είναι το ιδεώδες.

Προηγούμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Φεβρουάριος 2014
Επόμενο άρθροΒίντεο: Τα κορίτσια της Victoria’s γιορτάζουν τον έρωτα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.