Μετά τη φωτιά θα εξαιρεθούν από τις αυξήσεις στα διόδια οι κάτοικοι του Ωρωπού…

0

diodia

Την εξαίρεση από τις αυξήσεις στα διόδια των κατοίκων που μένουν ή έχουν εξοχικό στην ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, προανήγγειλε ο υπουργός υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ.Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε οτι οι αυξήσεις στα διόδια είναι αυτές που προβλέπονται στην αρχική σύμβαση παραχώρησης του 2007 και σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, όπως στις Αφίδνες, είχαν καθυστερήσει να επιβληθούν. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως όσοι μένουν στην ευρύτερη περιοχή θα πάρουν απαλλαγή από τις αυξήσεις, με την προϋπόθεση να πάρουν βεβαιώσεις από τους Δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους -περίπου- 40.000 μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών κατηγόρησε τους παράγοντες του Δήμου Ωρωπού ότι αντί να σπεύσουν να δώσουν τις βεβαιώσεις στους δημότες, για να μην πληρώνουν τα αυξημένα διόδια, ξεσηκώνουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Ο Υπουργός Υποδομών παραδέχτηκε ότι πράγματι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ακριβοί, αλλά δεν μπορούν να κατασκευαστούν αλλιώς. Το λογικό είναι, είπε, να πληρώνουν οι χρήστες τους και όχι να χρηματοδοτούνται τα έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διαφορετικά θα πρέπει να πάμε σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθρο22 αλλαγές με παγίδες στις φορολογικές δηλώσεις
Επόμενο άρθροΔημόσιο: Έρχονται 6.200 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.