Άννυ Χατζηνικολάου-Αθανασιάδου: “Σεβασμός και αγάπη στην Τρίτη Ηλικία”

0
Γράφει η Άννυ Χατζηνικολάου-Αθανασιάδου
Γράφει η  Άννυ Χατζηνικολάου-Αθανασιάδου
Γράφει η Άννυ Χατζηνικολάου-Αθανασιάδου

Χαρίστε τους την πιο τρυφερή σας αγκαλιά…

Μετατρέψτε την «δύση» της ζωής στο ομορφότερο ηλιοβασίλεμα…

Μια επίσκεψη που για μας ίσως είναι θέμα ρουτίνας και πολλές φορές φαντάζει βαρετή…, για κάποιους άλλους είναι σα να τους χαρίζεις τον κόσμο όλο… ΜΗΝ ξεχνάτε όχι μόνο τον παππού και τη γιαγιά αλλά και τον παππού της γειτονιάς, τη γιαγιά της διπλανής πόρτας…

Το πέρασμα στην τρίτη ηλικία μπορεί να αποτελέσει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή των ανθρώπων. Η αίσθηση ότι παύεις να είσαι ενεργός, χρήσιμος και απαραίτητος για τους άλλους είναι ένα ισχυρό πλήγμα για αυτούς που περνάνε στις «τάξεις» των συνταξιούχων. Στη Νέα Φιλαδέλφεια λειτουργούν δυο ΚΑΠΗ και ένα στη Νέα Χαλκηδόνα. Το πέρασμα και η κουβέντα που έκανα με τα μέλη τους, μου έδειξε πως η διοίκηση έχει ξεχάσει αύτη την τόσο ευαίσθητη ομάδα που μας μεγάλωσε και που τόσα τους χρωστάμε. Σήμερα τα ΚΑΠΗ στη πόλη μας στεγάζονται σε κτίριο που όταν βρέχει στάζει, που τα Σαββατοκύριακα παραμένουν κλειστά, που γιατρός και κοινωνική λειτουργός δεν υπάρχει σε μόνιμη βάση.

Ώρες ψυχαγωγίας με μαθήματα χορωδίας και χορού επίσης δεν υπάρχουν, αλλά τουναντίον χρεώνουν ακόμη και το καφεδάκι!!!

Μήπως είναι ώρα να θυμίσουμε την ξεχασμένη έννοια του θεσμού;;;

 

Προηγούμενο άρθροΗ Alessandra Ambrosio φέρνει το καλοκαίρι (pics)
Επόμενο άρθροΔημοτική αστυνομία: Οι εξετάσεις για την ένταξη στην ΕΛΑΣ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.