Υπουργείο Παιδείας: Λέει όχι στη λευκή εβδομάδα, γιατί…

0

sxoleia

Το υπουργείο Παιδείας δεν συναινεί στην πρόταση της ΠΟΞ επειδή η διακοπή του σχολικού έτους θα επιβάρυνε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών να ολοκληρώσουν τη διδακτέα ύλη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψιν του τις αντιδράσεις ΟΛΜΕ και γονέων, αποφάσισε να μην εφαρμόσει την πρόταση (που παρουσιάστηκε ως συμφωνία) των ξενοδόχων για κλείσιμο των σχολείων την εβδομάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Ηδη, άλλωστε, θεωρείται ότι το σχολικό έτος είναι μικρό, και ειδικά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όπου τα μαθήματα αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται περί τις 20 Μαΐου (ακολουθούν εξετάσεις). Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, εξετάζεται η επιμήκυνση του σχολικού έτους.

«Καλούμε το υπ. Παιδείας, αν θέλει να αντιγράψει ευρωπαϊκές πολιτικές, να το κάνει για αυτές που είναι ουσιαστικές, που έχουν σχέση με τους οικονομικούς πόρους για την παιδεία και όχι να διολισθαίνει σε ανούσιες και προκλητικές, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, προτάσεις», ανέφερε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).
(neolaia.gr)

Προηγούμενο άρθροΑνοίγουν 200 θέσεις εργασίας στο Μετρό – Ποιες ειδικότητες προκηρύσσονται
Επόμενο άρθροΜεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.