Προεδρία στην ΕΕ: Γελοία η «αντίσταση» των πολιτικών μας…

0

greece_eu_presidencyΤην απόλυτη μιζέρια της ελληνικής πολιτικής ζωής έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη στάση του πολιτικού κόσμου της χώρας, αφού τρεις συνολικά πολιτικοί αρχηγοί δεν θα παραστούν στην τελετή που θα γίνει στο Ζάππειο…

«Αντιστασιακή διάθεση» δείχνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ευθέως ότι είναι πολιτική απόφαση να μην πάει, καθότι στη δική του πολιτική κουλτούρα, θα έπρεπε ακόμα και σε αυτή την τελετή οι Έλληνες πολιτικοί να πούνε κατά της Μέρκελ και της λιτότητας.

Ο Πάνος Καμμένος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε ένα σαφέστατο μήνυμα των αντιευρωπαϊσμού, μετέβη στη Βρετανία για να συναντήσει τον «σεσημασμένο» και ιδιαιτέρως γραφικό Βρετανό ευρωβουλευτή και αρχηγό του κόμματος της Ανεξαρτησίας, Νάιτζελ Φάρατζ, για να συζητήσουν το θέμα των ευρωεκλογών… Με ανακοίνωση του κόμματός του επιτέθηκαν εναντίον της απόφασης να απαγορευθούν για λόγους ασφαλείας οι διαδηλώσεις κατά του Μνημονίου…

Και ο Φώτης Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ όμως, είχε μια πιο επείγουσα υποχρέωση και βρέθηκε εκτός Αθηνών… Το πρόβλημα είναι ότι οι ίδιοι πολιτικοί αρχηγοί, αν επιβιώσουν πολιτικά, θα κόπτονται υπέρ της Ευρώπης στο μέλλον και θα δικαιολογούν τη στάση τους λέγοντας ότι αυτή δεν ήταν είτε η Ευρώπη των λαών, είτε της Δικαιοσύνης, είτε της Δημοκρατίας…

Απλά, φαίνεται πως ποτέ δεν έμαθαν να παλεύουν εντός των θεσμών της Ένωσης για τα δίκαια αιτήματά τους που όλοι συμμεριζόμαστε, ίσως διότι το πραγματικό πολιτικό τους μέγεθος δεν τους αφήνει περιθώρια να δοκιμάσουν τη μίζερη τακτική τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να συνειδητοποιήσουν το πως η στάση τους φαίνεται κοιτώντας απ’ έξω προς τα μέσα…

Διότι μπορούν να συνδιαλεχτούν μόνο με πολιτικούς που συμφωνούν μαζί τους, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» ποτέ δεν θα τους ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα και εάν τους ενδιαφέρει να παραμείνουν εντός των τειχών, τότε απλά θα πρέπει να μάθουν την τέχνη της διαρκούς διαπραγμάτευσης και του συμβιβασμού. Έτσι δούλευε πάντα η Ένωση.

Όποιος δεν καταλαβαίνει τι θα σήμαινε για τη χώρα πολιτικοί με αυτό το ύφος (άλλος μπλαζέ και άλλος με μάτι μισότρελου) και στιλ να μας εκπροσωπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν καταλαβαίνουν ότι θα γινόντουσαν περίγελος και θα είχαν απομονωθεί σε χρόνο ρεκόρ (δεν συμπεριλαμβάνουμε τον Κουβέλη σε αυτό), με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την Ελλάδα, δεν έχουμε καμία δουλειά εντός της ΕΕ και καλό θα είναι να αποχωρήσουμε μια ώρα αρχύτερα.

Τι να πεις όμως για μια χώρα όπου τόσο πολλοί πολιτικοί δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους; Πως να έχουν σχέση με την πραγματικότητα την οποία έχουν διαπιστώσει όσοι έχουν έστω και μικρή σχέση με το διεθνές περιβάλλον; Γεμίσαμε ρεμπεσκέδες και κοπρόσκυλα. Εμείς τους βγάλαμε όμως. Θα διαπιστώσουμε σύντομα το που θα μας οδηγήσουν εάν δεν συνέλθουμε.

Και μη μας πουν ότι αφήνουμε στο απυρόβλητο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, διότι δεν ισχύει. Οι φελλοί και οι ηλίθιοι είναι διακομματικό χαρακτηριστικό, δυστυχώς. Μια ματιά σε συνεδρίαση της Βουλής σε πείθει. Η κακοποίηση της έννοιας της Δημοκρατίας, στη γενέτειρά της.

defence-point.gr

Προηγούμενο άρθροΘεατρική Σκηνή Φ.Χ.: 6ος χρόνος και κόβει την πίτα της την…
Επόμενο άρθροΨηφοφορία Fx-news Νο1: Δημοτικές εκλογές στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.