Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους έως 25 ετών

0

neoiΣτόχος του έργου είναι η κοινωνική και επαγγελματική ένταξη Ανέργων, νέων(κάτω των 25 ετών), που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας ή ζουν με αυτό για αρκετό καιρό (μακροχρόνια άνεργοι), που διαβιούν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Περιφέρειας Αττικής. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη, προς το σκοπό ίδρυσης από τους ωφελούμενους Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του Ν. 4019/2011 στον κλάδο της υποστήριξης της ανεξάρτητης διαβίωσης ηλικιωμένων ατόμων και ατόμων με ειδικές ανάγκες που επιθυμούν την παράτασή της παραμονής του στο σπίτι.

Στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη σημερινή εποχή και η οποία επηρεάζει αρνητικά το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι η ΑΣ από την μία αποσκοπεί στην δημιουργία ενός βιώσιμου υποδείγματος ανάπτυξης της εξαρτημένης εργασίας και απασχόλησης, με σαφή αναφορά στις δυνατότητες που παρέχουν οι δράσεις και τα αντικείμενα της κοινωνικής οικονομίας και από την άλλη αποσκοπεί στην διάδοση και επέκταση αυτού του υποδείγματος αντιμετώπισης της ανεργίας, σε άλλους κλάδους της οικονομίας και κοινωνίας, οι οποίοι θα μπορούν να «αντιγράψουν» και να εφαρμόσουν το υπόδειγμα σε παρόμοιες καταστάσεις για την επίλυση ιδίων προβλημάτων.

Φορείς Έργου:

Συντονιστής: Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.)
Κέντρο Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας (KΕΑΕΠ)
Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ)
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΣΥΝ-ΕΡΓΕΙΑ»
Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
Κέντρο συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης « Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ»
Vote Added Value
Επιστημονικός Σύλλογος Νέων Ιατρών Ελλάδας (ΕΣΝΙΕ)
Νεολαία Ηπείρου (ΝΗΠ)
Θ. Αλεξανδρίδης και Σια Ε.Ε – Ωmega Technology

Α.Σ «ΝΕΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»

Ταχ. Δν/ση : Κουγιουμτζόγλου 11 19200 Ελευσίνα

Τηλέφωνο : 2108210419

Fax : 2108210419

Ιστοσελίδες: http://neoepih.omegatechnology.gr/

Συντονιστής: Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας ( Ε.ΣΥ.Ν.)

Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.: 2399-3/7/2012 (κωδικός πρόσκλησης 40) πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής – Περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια της Δράσης 7, της Κατηγορίας παρέμβασης 1: Ενδιάμεσες πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 8: Διευκόλυνση της πρόσβασης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Προηγούμενο άρθροΤα ονόματα των Δημοτικών Αστυνομικών που μετακινούνται στην ΕΛ.ΑΣ.
Επόμενο άρθρο10 χρόνια ΣΟΝΦ & κοπή πίτας το Σαββάτο (01/02)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.