Ένα δισ. smartphones πουλήθηκαν το 2013

0

Touchscreen smartphone with Earth globe

 

Την χρονιά που μας πέρασε, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι πωλήσεις των “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Σύμφωνα εταιρεία ερευνών IDC οι πωλήσεις των δημοφιλών συσκευών αυξήθηκαν κατά 38,4% σε σχέση με το 2012. Τα “έξυπνα” κινητά μάλιστα κατέλαβαν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις όλων των κινητών ανεξαιρέτως.

Στην πρώτη θέση βρίσκουμε τη Samsung με μερίδιο αγοράς 31,3% και αύξηση πωλήσεων κατά 43% μέσα στη χρονιά. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple με μερίδιο 15,3% και αύξηση πωλήσεων 13%. Την πρώτη πεντάδα των πωλήσεων συμπληρώνουν η Huawei με 4,9%, η LG με 4,8% και η Lenovo με 4,5%.

Όπως γράφουν τα Νέα, ο κύριος όγκος των πωλήσεων παγκοσμίως αφορά φθηνά «έξυπνα» κινητά με τιμή κάτω των 150 δολαρίων, τα οποία προτιμούν οι καταναλωτές των πιο πολυπληθών αγορών του πλανήτη, της Κίνας και της Ινδίας. Να σημειωθεί ότι μια δεύτερη έρευνα από την εταιρεία Strategy Analytics εκτίμησε ελαφρώς χαμηλότερες τις πωλήσεις των «έξυπνων» κινητών το 2013, στα 990 εκατ., σε σύνολο πωλήσεων 1,7 δισεκατομμυρίων για όλα τα είδη κινητών τηλεφώνων.

ligo.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροΠρογράμματα επιμόρφωσης για στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης
Επόμενο άρθροΑλλαγές στην ασφάλιση των αυτοκινήτων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.