Χάνεται χρόνος για το γήπεδο της ΑΕΚ…

0

aekΠρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν εντός των πρώτων τριών μηνών του 2014, να έχουν μπει γερά θεμέλια ώστε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν επισπεύσει όλες τις διαδικασίες που θα μπορούσαν να κάνουν, προκειμένου να μη βγουν από το χρονοδιάγραμμα αυτό. Ωστόσο, η μοναδική βοήθεια που ζήτησε από την πλευρά του Δήμου, ήταν η μετακίνηση των σκουπιδιών, που βρίσκονται πίσω από την παλιά Θύρα 21. Είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούσε να επέμβει ο ίδιος, όμως είχε πάρει όλες τις διαβεβαιώσεις πως το ζήτημα θα είχε λυθεί μέσα στο 2013.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει και όλα θα μετατεθούν -στην καλύτερη των περιπτώσεων- για τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Φυσικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προεξοφλεί κάτι, ούτε σημαίνει πως το χρονοδιάγραμμα πάει πολύ πίσω, ωστόσο η δημοτική Αρχή βγαίνει… φάουλ, βάσει των δεσμεύσεων που είχε δώσει, τόσο στον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όσο και στους κατοίκους-οπαδούς, όπου στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο της 20ής Νοεμβρίου, είχε τονιστεί πως εξετάζονται δύο -ιδιωτικοί- χώροι που θα μπορούσαν να… φιλοξενήσουν τα σκουπίδια και θα άνοιγαν τον δρόμο για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αυτό είχε τονίσει ο εκ των αντιδημάρχων και υπεύθυνος για την καθαριότητα του Δήμου, Αδαμάντιος Παΐδας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο θέμα -όπως τονίζεται χαρακτηριστικά- είναι αρκετά λεπτό και αφορά και οικονομικούς λόγους, άρα δεν μπορεί να ληφθεί μία απόφαση στο πόδι.

Προτάσεις από την… αντιπολίτευση

Σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου, Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τους χώρους που έχουν εντοπιστεί, προκειμένου να μας ενημερώσει για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα.

Η απάντησή του ήταν αρνητική, λέγοντας πως και εκείνος περίμενε σε ένα από τα δύο Δ.Σ. που θα γινόντουσαν εντός του μήνα -όπως ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο- να έχει και η δική του παράταξη νέα σχετικά με το θέμα.

Αντίθετα, όπως μας τόνισε, παρ’ ότι δεν υπάρχει καμία, αν θα κληθεί να κάνει τις δικές του προτάσεις, είναι απολύτως έτοιμος, καθώς έχει βρει τρεις ιδιωτικούς χώρους, εκτός δήμου, με πολύ χαμηλό ενοίκιο και τη μεταφορά των σκουπιδιών, μάλιστα, να γίνεται άμεσα.

 ΜΕΛΕΤΕΣ

Περί υποστηρικτικών έργων

Εκτός από το θέμα με τα σκουπίδια, μεγάλη σημασία παρουσιάζει και η ψήφιση της μελέτης για τα υποστηρικτικά έργα του γηπέδου, με κορυφαίο αυτό της υπογειοποίησης. Οπως ισχυρίζονται σύμβουλοι της δημοτικής Αρχής, για αυτό το θέμα έχουν γίνει ήδη κάποιες ενέργειες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι μελέτες που έχουν γίνει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, φαίνεται να συμπίπτουν με την προμελέτη της ΑΕΚ.

Ωστόσο, όπως τονιζόταν, για να μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να κατατεθεί και η ολοκληρωμένη μελέτη.  Πάντως, όπως επισημάνθηκε από συμβούλους των δυο κορυφαίων παρατάξεων του Δήμου, όλοι τους βρίσκονται σε επικοινωνία με την πλευρά της ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μένει ενήμερος για κάθε ενέργεια που γίνεται ή… δεν γίνεται.

του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ για την Sportday

Προηγούμενο άρθρο“Κυκλοφορεί & Οπλοφορεί”… η Εφημερίδα του Fx-news!
Επόμενο άρθροΕυχές Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς 2014
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.