Φοιτητές που κάνουν δήλωση δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

0

neolaiaΦοιτητές που δεν είναι προστατευόμενα μέλη, κάνουν φορολογική δήλωση και πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που αναφέρονται στην υπουργική απόφαση, δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης.

Το παραπάνω προκύπτει από έγγραφή απάντηση που διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή ΑΝ.ΕΛ Τέρενς Κουίκ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως:

«σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Δ33 5037619 ΕΞ/18.10.2013 υπουργικής απόφασης, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, μεταξύ άλλων, τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση της Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Επομένως, οι φοιτητές δύνανται να λάβουν το εν λόγω επίδομα, εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη και πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις της προαναφερθείσας απόφασης»

Ο υπουργός ενημερώνει πως το ύψος της δαπάνης σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού θα ανέλθει στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ το 2013, των 190 εκατ. ευρώ το 2014 και των 210 εκατ. ευρώ από το 2015 και εφεξής.

Τέλος ο ίδιος θυμίζει ταυτόχρονα ότι έχει γίνει διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης,

«γεγονός που καταδεικνύει ότι η Πολιτεία μεριμνά για τη στήριξη των καταναλωτών πετρελαίου στο μέτρο των δημοσιονομικών απαιτήσεων και δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας»

(neolaia.gr)

Προηγούμενο άρθροΤοπικές νεφώσεις και βροχές το σαββατοκύριακο
Επόμενο άρθροΜουντιάλ 2014: Απέφυγε το μεγαθήριο η Ελλάδα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.