«Πράσινο φως» για το διορισμό ΑμΕΑ στους Δήμους

0

diorismos-amea


«Πράσινο φως» για το διορισμό στο δημόσιο ατόμων με ειδικές ανάγκες, πολυτέκνων και παιδιών πολυτέκνων, που είχαν επιτύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών για θέσεις στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί λόγω αναστολής διορισμών σε δήμους και Περιφέρειες ως 2016 έδωσε με απόφασή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα ημερών καλούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν τυχόν αλλαγή των τυπικών προσόντων που κατέχουν καθώς και την περίπτωση επιθυμίας αλλαγής του νομού στον οποίο έχουν ήδη τοποθετηθεί, λόγω μεταβολής των βιοτικών τους συμφερόντων. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση συνοδεύεται από τα απαραίτηταδικαιολογητικά/πιστοποιητικά για την απόδειξη των δηλωθέντων. Η δήλωση κατατίθεται είτε αυτοπροσώπως είτε με πρόσωπο εξουσιοδοτημένο από αυτούς με γραπτή εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή ή ΚΕΠ. Υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν και όσοι από τους επιτυχόντες επιθυμούν να διοριστούν στον αρχικό φορέα που τοποθετήθηκαν δηλώνοντας ρητά ότι θα αναμένουν την πάροδο της αναστολής διορισμών για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ στους ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι φάκελοι των διοριστέων με όλα τα απαραίτητα Δικαιολογητικά αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού στους οποίους οι ανωτέρω διατέθηκαν προς διορισμό στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης , η οποία μεριμνά για την εξεύρεση κενών θέσεων προς τοποθέτηση των διοριστέων σε άλλες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου στους νομούς που αυτοί έχουν τοποθετηθεί ή επιθυμούν να τοποθετηθούν , ανάλογες με τα τυπικά προσόντα των αιτούντων.

Στη συνέχεια καταρτίζεται πίνακας με τις κενές οργανικές θέσεις, ανά κατηγορία κλάδο ή ειδικότητα, των φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, κατά νομό, οι οποίες διατίθενται προς τοποθέτηση των διοριστέων. Ο πίνακας γνωστοποιείται στους ενδιαφερομένους οι οποίοι μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε ημερών υποβάλλουν αίτηση στην οποία αναγράφουν μέχρι τρεις θέσεις προτίμησης για διορισμό, Αίτηση για προτίμηση θέσης διορισμού σε νομό διαφορετικό από αυτόν που δηλώθηκε αρχικά γίνεται δεκτή μόνο σε περίπτωση μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων ανάλογων των τυπικών προσόντων στο νομό αυτό.

Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων αιτήσεων για την ίδια θέση, η επιλογή του διοριστέου για τοποθέτηση στη θέση αυτή γίνεται με βάση την υπάρχουσα σειρά επιτυχίας για το διορισμό τους στις θέσεις των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού.

Η Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταρτίζει με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις προτίμησης πίνακα τοποθέτησης των διοριστέων στις νέες θέσεις, κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα). Ο πίνακας τοποθέτησης κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι καλούνται να αποδεχτούν την εν λόγω τοποθέτηση μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ημερών από την κοινοποίηση

Εν συνεχεία μέσα σε δέκα μέρες από την αποδοχή της τοποθέτησης εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατανομή των επιτυχόντων στις νέες θέσεις, κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα).

Προηγούμενο άρθροΖεστά Χριστούγεννα για τα κατοικίδια
Επόμενο άρθροΓιατί πενθούν χριστουγεννιάτικα στα Ζωνιανά???
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.